Φάνης Σπανός: Ζητάει την παρέμβαση Πλακιωτάκη για το δεξαμενόπλοιο στην Κάρυστο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φάνης Σπανός: Ζητάει την παρέμβαση Πλακιωτάκη για το δεξαμενόπλοιο στην Κάρυστο

Με επιστολή του για το θέμα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ζητά την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας για το δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται στην Κάρυστο

Με επιστολή του στον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Γιώργο Αλεξανδράκη, ζητάει να ενημερωθεί για τις ενέργειες τόσο του Υπουργείου όσο και του Λιμενικού Σώματος  ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, για το εγκλωβισμένο δεξαμενόπλοιο στον κόλπο της Καρύστου και τη μεταφόρτωση των 110χιλ. τόνων πετρελαίου σε άλλα πλωτά μέσα.

Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει την επικινδυνότητα παραμονής του τάνκερ στην περιοχή και την επιχείρηση μεταφόρτωσης του πετρελαίου, η οποία μάλιστα μπορεί να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες για τη Νότια Καρυστία.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Περιφερειάρχη:

«Αξιότιμοι κύριοι,

παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την υπόθεση που αφορά το αγκυροβολημένο, εδώ καιαρκετές εβδομάδες, στον κόλπο της Καρύστου δεξαμενόπλοιο ρωσικών συμφερόντων με το όνομαPegas.

Οι πληροφορίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα αναφέρουν πως το κατασχεμένο από τις ΗΠΑ φορτίο 110.000 τόνων πετρελαίου, προγραμματίζεται να μεταφορτωθεί σε άλλα πλωτά μέσα τα οποία θα προσεγγίσουν το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο στην τοποθεσία στην οποία σήμεραβρίσκεται.

Τόσο η παρουσία του δεξαμενόπλοιου στην περιοχή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όσο και η επιχείρηση απάντλησης του φορτίου από άλλα μέσα, σε μια θαλάσσια ζώνη η οποία χαρακτηρίζεται από παρουσία ισχυρών ανέμων και έντονους κυματισμούς, δημιουργεί εύλογα ανησυχία τόσο στουςσυμπολίτες μας και επαγγελματίες της περιοχής, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Είναι προφανές πως οποιοδήποτε λάθος ή ατύχημα κατά τη διάρκεια της παραμονής του δεξαμενοπλοίου στον κόλπο της Καρύστου ή της επιχείρησης μεταφόρτωσης θα είχε καταστροφικές συνέπειες σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο για την ευρύτερη περιοχή.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση και τις ενέργειες σας προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνοςγια οποιοδήποτε ατυχές συμβάν».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr