Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Την ενοχή της Ρένας Δούρου ζήτησε η εισαγγελέας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Την ενοχή της Ρένας Δούρου ζήτησε η εισαγγελέας

Να κηρυχθεί ένοχη για τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες ζητά η εισαγγελέας για την πρώην Περιφερειάρχη Αττικής

Να κηρυχθεί ένοχη για τις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ζήτησε η εισαγγελέας στη δίκη για τη φονική πλημμύρα της Μάνδρας τον Νοέμβριο του 2017, Πετρούλα Μακρή.

Αναλυτικά, η εισαγγελέας στην αγόρευσή της στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο πρότεινε την ενοχή της Ρένας Δούρου για τα εξής αδικήματα, τα οποία τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος:

  • Πρόκληση πλημμύρας διά παραλείψεως
  • ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή,
  • σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή.

Παράλληλα, ζήτησε την αθώωση της Ρένας Δούρου για:

παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως.

 

Κατάθεση Βασιλείου

Η εισαγγελέας έκανε χρήση και της κατάθεσης του συγκατηγορούμενου της και αντιπεριφερειάρχη τότε, κ. Βασίλειου, προκειμένου να καταδείξει ότι η Ρένα Δούρου είχε γνώση της σημασίας του αντιπλημμυρικού έργου. «Ο συγκατηγορούμενος της, Βασίλειου, λέει ότι: “Θέλω να πω πως αυτό το εύστοχο που ακούστηκε για την πλημμύρα του 2015 αν ακούσαμε το καμπανάκι, όταν σου τυχαίνουν τέτοιες πλημμύρες και κουφός να είσαι θα το ακούσεις”».

 

Ένοχη 19 κατηγορουμένων

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίστηκε για τους υπόλοιπους είκοσι κατηγορούμενους και πριν από λίγο η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή ακόμα 19 κατηγορουμένων και την απαλλαγή από όλες της κατηγορίες μίας υπαλλήλου επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς το επίμαχο χρονικό διάστημα των πλημμυρών βρισκόταν σε άδεια.

Τα αδικήματα

Αναλυτικά, ζήτησε να κηρυχθούν κατά περίπτωση ένοχοι οι 16 για τα αδικήματα της  πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά ασυρροή και δια παραλείψεως και της πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και να αθωωθούν για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Τέλος, για τρεις κατηγορούμενους που εργάζονται στην πολεοδομία Ελευσίνας ζήτησε εκτός από τις τρεις ανωτέρω κατηγορίες να καταδικαστούν και για παράβαση καθήκοντος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr