Φως στο Τούνελ: Η αποκάλυψη για το πανάκι της Ίριδας στην Πάτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φως στο Τούνελ: Η αποκάλυψη για το πανάκι της Ίριδας στην Πάτρα

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα και οι αργοί ρυθμοί στην εξέλιξή της συνεχίζονται.

Για την 9χρονη Τζωρτζίνα η υπόθεση έχει «δέσει» απόλυτα. Αυτό τονίζουν όσοι ενεπλάκησαν με τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας, που αποδόθηκε ξεκάθαρα σε ανθρωποκτονία και οδήγησε στην προφυλάκιση της μητέρας των παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου, στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ιατροδικαστικά ευρήματα στην Τζωρτζίνα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ίσως ανοίξουν τον δρόμο για να ριχθεί άπλετο φως και στις συνθήκες θανάτου της Μαλένας.

Υπάρχει ένα κοινό εύρημα, το οποίο είναι η «κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Στις δύο αδελφές, εντοπίζονται δηλαδή κοινές αλλοιώσεις στο ήπαρ τους, που στην περίπτωση της Τζωρτζίνας είναι στην «ζώνη ένα» όπως λένε στην «γλώσσα» τους οι ιατροδικαστές. Είναι δηλαδή σε μικρό βαθμό, αφού ο θάνατός της ήταν αιφνίδιος και δεν πρόλαβε να αλλοιωθεί όλο το ήπαρ. Στην Μαλένα ήταν και στις «τρεις ζώνες» δηλαδή καθολική αλλοίωση που ίσως οφείλεται σε παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης ή άλλων ουσιών σε μικρότερες όμως δόσεις.

Από την θανατηφόρα δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία που είναι η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, προκλήθηκε υποξία, έλλειψη οξυγόνου δηλαδή στα εγκεφαλικά της κύτταρα που οδήγησε σε μία μικρή πνευμονορραγία και στην κατάρρευση του οργανισμού της. Το αναλυτικό πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Σωτήρη Μπουζιάνη παραδόθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στις αρμόδιες Αρχές, χωρίς σχόλια επί των τοξικολογικών και ιστολογικών αναλύσεων και αναμένεται να δώσει διευκρινήσεις γι’ αυτά στην αρμόδια Ανακρίτρια μόλις κληθεί για κατάθεση.

Σημαντικό όπως αναφέρουν οι ιατροδικαστές θα είναι και να δοθεί εντολή να αναλυθούν τρίχες του παιδιού ώστε να ριχθεί άπλετο φως και στις προηγούμενες ενδεχομένως απόπειρες που υπήρξαν σε βάρος του.

Τα δείγματα και τα όργανα των δύο άλλων αδελφών που είχαν συντηρηθεί, έχουν παραδοθεί στα πανεπιστημιακά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, για τις τοξικολογικές και για τις ιστολογικές εξετάσεις αντίστοιχα. Θα τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα καθώς ήδη έχουν προειδοποιηθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι από την εισαγγελία για βαρύτατες νομικές συνέπειες, σε περίπτωση παραβίασης της μυστικότητας της έρευνας.

Στις τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στη Μαλένα ίσως να βρίσκεται και η απάντηση στο γρίφο των μεγάλων ηπατικών αλλοιώσεων που είχε και ίσως έχουν το ίδιο σημείο αναφοράς με τη μεγάλη της αδελφή, Τζωρτζίνα.

Αντίστοιχα διαφωτιστικό αναμένεται να είναι και το αποτέλεσμα των αναλύσεων αυτών για τα ακριβή αίτια θανάτου του 6μηνου βρέφους της οικογένειας, της άτυχης Ίριδας που πέθανε στην κούνια του.

Αίσθηση πάντως προκαλεί και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της. Είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που αντάλλαξε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον σύζυγό της και την αδελφή της μετά τον θάνατο του βρέφους και αποτελούν μέρος της δικογραφίας. Λίγες μέρες μετά την ανακοπή που προκάλεσε την τετραπληγία στην Τζωρτζίνα, στέλνει μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του Μάνου Δασκαλάκη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», όντως η Πισπιρίγκου κάλεσε στο τηλέφωνο την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα και της ζήτησε το πανάκι της Ίριδας πίσω, με το πρόσχημα ότι μάζευε τα πράγματα της μικρής και για συναισθηματικούς λόγους το ήθελε. Η ιατροδικαστής της τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, καθώς το πανάκι αποτελούσε πειστήριο και θα παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές, όπως και έγινε και βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση.

Λόγω της κατάστασης συντήρησης των ιστών των οργάνων των δύο παιδιών στην φορμόλη και της μουμιοποίησής τους, οι αναλύσεις που θα γίνουν στα τοξικολογικά εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα καθυστερήσουν. Χρειάζεται ειδική επεξεργασία και έτσι θα παραταθεί αρκετά η λύση του γρίφου, ωστόσο θα υπάρξουν αποτελέσματα όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων απάντησε και στο σχετικό ερώτημα της 18ης Ανακρίτριας που ζητούσε να της διαβιβαστούν στοιχεία για την πιθανή πηγή προέλευσης της κεταμίνης, νόμιμα ή παράνομα και με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Στην απάντησή του ο ΕΟΦ αναφέρει πως η παράνομη διακίνηση ουσιών γίνεται μέσα από ιστότοπους «φαντάσματα» που λειτουργούν για ελάχιστο χρόνο και πως έχουν απευθυνθεί αρμοδίως στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr