Φωτιά Εύβοια: «Δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας», λέει ο δήμαρχος Μαντουδίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Εύβοια: «Δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας», λέει ο δήμαρχος Μαντουδίου

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης, έκανε λόγο για βιβλική καταστροφή, απευθύνοντας για άλλη μια φορά έκκληση για βοήθεια από εναέρια μέσα - Εφιαλτικές οι στιγμές

Οι Γούβες εδώ και ώρες ήταν σε πύρινο κλοιό, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής τόσο επίγειες όσο και εναέριες να δίνουν μάχη για να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά. Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης μέσω του 112. Λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι, όμως, το μέτωπο πλησίασε πλέον σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια και σύμφωνα με πληροφορίες κάποια από αυτά τυλίχτηκαν στις φλόγες.


«Η κατάσταση δυστυχώς ειναι ανεξέλεγκτη. Η Βόρεια Εύβοια έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Καίγεται το Όρος Καντήλι»
, ανέφερε ο Δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας στο Open. «Οι δύο δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και του Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας έχουν καεί σε συντριπτικό ποσοστό και τώρα η φωτιά κατευθύνεται προς τον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Δεν αντέχουμε άλλο. Έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας. Ευχαριστώ τους πυροσβέστες, τους κατοίκους και τους εθελοντές, όχι μόνο που επιχειρούν στη φωτιά αλλά και όσους μας στέλνουν τρόφιμα και αγαθά, όσους μαγειρεύουν για εμάς, όλους».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr