Φωτιά Εύβοια – Συγκλονιστική εξομολόγηση της κυρίας Παναγιώτας στο OPEN: «Οι μνήμες δεν θα φύγουν ποτέ»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Εύβοια – Συγκλονιστική εξομολόγηση της κυρίας Παναγιώτας στο OPEN: «Οι μνήμες δεν θα φύγουν ποτέ»

«Φώναζα απελπισμένη, τον αγαπάω τον τόπο μου», αναφέρει και διηγείται τον πανικό που ένιωσε με τη φωτιά η γυναίκα που συγκλόνισε παγκοσμίως με τον πόνο της

Όλα όσα βίωσε στην καταστροφική φωτιά της Εύβοιας περιγράφει στην κάμερα του OPEN TV η 81χρονη κυρία Παναγιώτα, η οποία έγινε σύμβολο και προβλήθηκε από διεθνή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης για τη φωτογραφία στην οποία πρωταγωνίστησε.

«Βοήθεια – καιγόμαστε»

Η ηλικιωμένη κυρία, το σπίτι της οποίας απειλήθηκε από τις φλόγες στο χωριό Γούβες λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού και στη Γεωργία Γαραντζιώτη πως έζησε δραματικές στιγμές. «Φώναζα απελπισμένη, τον αγαπάω τον τόπο μου», αναφέρει και διηγείται τον πανικό που ένιωσε με τη φωτιά να κατακαίει ολόκληρη την περιοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά «έβλεπα τη λάβα να έρχεται καταπάνω μας και φώναζα “βοήθεια – καιγόμαστε”. Μαζεύτηκε ο κόσμος, όλοι. Πράγματι ήρθαν και βοηθήσανε όλοι».

«Ήρθαν τα παιδιά του χωριού με το νερό, με τα βυτία να μας σώσουν. Εγώ άρχισα να χάνω τις αισθήσεις μου. Δύο κοπέλες μου πρόσφεραν νερό και μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί θα σβήσει η φωτιά. Όμως οι φλόγες έρχονταν καταπάνω μας», σημειώνει.

«Ανησυχούσα για τους γείτονες δίπλα, υπάρχουν σπίτια με παιδιά που απειλήθηκαν. Φοβόμουν μήπως είναι κάποιος μέσα. Οι μνήμες αυτές δεν θα φύγουν από μέσα μας», περιγράφει η κυρία Παναγιώτα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr