Φωτιά – Λίμνη: Επιστρατεύτηκε και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev – 200
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά – Λίμνη: Επιστρατεύτηκε και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev – 200

Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, τα στελέχη του Δασαρχείου, της Περιφέρειας και του Δήμου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες

Tρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ξεκίνησαν τις ρίψεις στη μεγάλη φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας, ενώ στη μάχη συμμετέχει και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200. Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα χειριστές δύο αεροπλάνων, που πέταξαν πάνω από τη φλεγόμενη περιοχή, διαπίστωσαν έλλειψη ορατότητας που δεν τους επέτρεψε να κάνουν ρίψεις.

«Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, τα στελέχη του Δασαρχείου, της Περιφέρειας και του Δήμου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες.

Το ξημέρωμα προκαλέσαμε νέα έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στη Λίμνη, προκειμένου να αναδιοργανωθούμε και να διαχειριστούμε την αρχική αδυναμία των εναέριων μέσων να πραγματοποιήσουν ρίψεις, λόγω των πυκνών καπνών.

Κατά τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ αποφασίστηκε να αυξηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα στα 32 τουλάχιστον, ενώ διατίθεται η μέγιστη δύναμη σε υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Ακολούθως, με τη βελτίωση των συνθηκών, δόθηκε η δυνατότητα ρίψεων στα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και το ελικόπτερο, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή. Επιστρατεύθηκε επίσης και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev – 200.

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ και δύσκολο δρόμο», είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr