Φωτιά σε εστιατόριο: Το ενδεχόμενο εμπρησμού ερευνούν οι αρχές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε εστιατόριο: Το ενδεχόμενο εμπρησμού ερευνούν οι αρχές

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την αιτία που προκάλεσε τη φωτιά σε γνωστό εστιατόριο

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την αιτία που προκάλεσε τη φωτιά σε γνωστό εστιατόριο, με την αστυνομία να ερευνά ακόμα και την περίπτωση εμπρησμού, στο Cavaliere, στη Νέα Σμύρνη.

Το πρώην μοντέλο και ηθοποιός Μάρα Δαρμουσλή, o σύζυγος της οποίας, Βασίλης Τσατσάκης, είναι μέτοχος στο ιταλικό εστιατόριο που καταστράφηκε από τη φωτιά, μίλησε στο Live News του Mega.

«Ο σύζυγός μου ο οποίος ήταν και ο σεφ και ο υπεύθυνος κουζίνας, είναι σε άμεση επαφή με τις Αρχές. Παρότι θηλάζω έτυχε να κοιμηθώ στις 04.10, δηλαδή λίγο πριν το συμβάν», είπε χαρακτηριστικά.

Συνιδιοκτήτες και μέτοχοι είναι ο επιχειρηματίας Γιάννης Τσαλαπάτης και η σύζυγός του, μοντέλο και γυμνάστρια των ’90s, Έλλη Αγγελιδάκη.

Τι ακριβώς συνέβη

Όπως ανέφερε υπάλληλος καθαριότητας που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην περιοχή, όλα έγιναν στις 4:30 τα ξημερώματα. Δύο – τρία άτομα έφτασαν στο σημείο και αφού έσπασαν ένα από τα πλαϊνά παράθυρα του εστιατορίου, έριξαν μέσα εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από γκαζάκια και τουλάχιστον μία φωτοβολίδα. Άρχισαν να τρέχουν για να απομακρυνθούν και η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη επικράτησε αναστάτωση. Κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν βλέποντας από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους τις φλόγες να καίνε τα πάντα.

«Αντίκρισα το κτίριο να καίγεται ολοσχερώς. Οι φλόγες είχαν ξεπεράσει το ισόγειο και έγλειφαν την πρόσοψη του κτιρίου. Είχαμε τρομάξει όλοι», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Στο σημείο έφτασαν γρήγορα αστυνομικοί και πυροσβέστες. Από τα 5 άτομα που απεγκλωβίζονται, ένα βρέφος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο «Παίδων» και ένας ηλικιωμένος με εγκαύματα στον «Ευαγγελισμό».

«Αυτό που άκουσα ήταν το εξής. (…) Πέρασαν κάποιοι και ρίξανε πυροβολισμούς στο παράθυρο και πετάξανε γκαζάκια μέσα», σημείωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Γρήγορα οι Αρχές διαπίστωσαν πως αυτό που έκανε ορισμένους να μιλήσουν για πυροβολισμούς, ήταν ο ήχος από τις εκρήξεις που ακούγονταν από το εσωτερικό του εστιατορίου.

Όπως μεταδίδει το ieidiseis.gr, οι Πυροσβέστες καταφέρνουν να σταματήσουν την εξάπλωση της φωτιάς, αλλά ο καπνός με το πρώτο φως της ημέρας συνέχιζε να απλώνεται στην περιοχή.

Λίγο αργότερα, στο εσωτερικό του εστιατορίου, εντοπίζονται υπολείμματα από γκαζάκια και από τη ναυτική φωτοβολίδα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το κατάστημα, όπως ανέφερε η Μάρα Δαμουρσλή, είχε ανοίξει πριν έναν χρόνο και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένα από τα κορυφαία της ιταλικής κουζίνας στην περιοχή.

«Το μαγαζί πήγαινε φανταστικά. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο. Ούτε απειλές, γιατί άκουσα και τέτοια, με πήραν τηλέφωνο», συμπλήρωσε στις πρώτες τις δηλώσεις.

Την έρευνα ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών, γεγονός που δείχνει ότι οι Αρχές προσανατολίζονται στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρησμό και ότι ενδεχομένως την επίθεση να εξαπέλυσε κάποια ομάδα της νύχτας. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει κληθεί για να μιλήσει με τους αστυνομικούς που ανέλαβαν την έρευνα ο πατέρας του γνωστού μοντέλου, ο οποίος ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της επιχείρησης (σε μία περίοδο που είχε διαφορετικό όνομα).

Αρχικά την έρευνα είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ωστόσο, βρέθηκαν στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό και έτσι ανέλαβε τελικά η Δίωξη Εκβιαστών, που θα συνεργαστεί με την Πυροσβεστική για να διαλευκάνει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr