ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Εύβοια: Στη μάχη με τις φλόγες το θηριώδες ρωσικό Beriev Be-200

Φωτιά στη Εύβοια: Στη μάχη με τις φλόγες το θηριώδες ρωσικό Beriev Be-200
Έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους είναι οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Νημποριού.

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Εύβοια.

Μεγάλη είναι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε στα Νέα Στύρα, με δύο οικισμούς, να έχουν ήδη  εκκενωθεί προληπτικά, και τους πολίτες μα π έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά φαίνεται πως είναι ανεξέλεγκτη.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας να έχουν ενισχυθεί. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα super puma64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 5 Ε/Π (1 συντονιστικό, 1 Ε.Σ.) και 5 Α/Φ (4 CL ΚΑΙ ΤΟ BERIEV-200). Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Και το θηριώδες ρωσικό αεροσκάφος τύπου Beriev Be-200 έχει ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια.

Το Beriev-200 έχει αποδείξει, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στη Ρωσία, είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους ύδατος και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Στην πυρκαγιά επιχειρεί το σύνολο των οχημάτων του Δήμου και λοιπών φορέων πολιτικής προστασίας, καθώς και ιδιωτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr