Φωτιά στη Σταμάτα: Εκκενώθηκε ο οικισμός «Γαλήνη»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Σταμάτα: Εκκενώθηκε ο οικισμός «Γαλήνη»

Ενεργοποιήθηκε το 112 για τη Σταμάτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα, η οποία «γλείφει σπίτια», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Διονύσου, ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός «Γαλήνη».

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ ανέφερε πως έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη» και η φωτιά κινείται προς Διόνυσο. ενώ απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. «Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο».

Η φωτιά στη Σταμάτα εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στο νεκροταφείο της Ροδόπολης και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν. Πλέον, στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ενεργοποιήθηκε το 112 για τη Σταμάτα

Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής. Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr