Φωτιά στη Σταμάτα: Συνελήφθη ο μελισσοκόμος – Κατηγορείται για εμπρησμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Σταμάτα: Συνελήφθη ο μελισσοκόμος – Κατηγορείται για εμπρησμό

Σε σύλληψη μετατράπηκε, πριν από λίγο, η προσαγωγή 64χρονου Αλβανού μελισσοκόμου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Σε σύλληψη μετατράπηκε, πριν από λίγο, η προσαγωγή 64χρονου Αλβανού μελισσοκόμου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο συλληφθείς, ο οποίος πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού, έχει μελίσσια στον λόφο πάνω από το νεκροταφείο της Σταμάτας, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Όσον αφορά τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί, αφέθηκαν ελεύθερα αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Μελισσουργικές εργασίες φαίνεται να είναι η αιτία της μεγάλης, επικίνδυνης πυρκαγιάς που απείλησε ζωές και περιουσίες σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, εντοπίστηκε και συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα 63χρονος αλλοδαπός μελισσοκόμος, ο οποίος είχε στήσει τα μελίσσια του στο σημείο έναρξης της φωτιάς, ενώ βρέθηκαν και τα «ύποπτα» καπνιστήρια. Ο ίδιος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι ήταν στα μελίσσια του, αλλά έφυγε πριν από την έναρξη της πυρκαγιάς.

Ωστόσο, μαρτυρίες τον τοποθετούν στο συγκεκριμένο σημείο το επίμαχο χρονικό διάστημα. Νωρίτερα είχαν γίνει τέσσερις προσαγωγές, δύο αλλοδαπών και δύο Ελλήνων, που σχετίζονται με τέτοιου είδους εργασίες, ωστόσο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Σταμάτα-Ροδόπολη-Διόνυσος ήταν ανάμεσα στις 18 περιοχές που πρόσφατα είχαν κηρυχθεί επικίνδυνες καθώς δεν είχαν γίνει καθαρισμοί και αποψιλώσεις πυροπροστασίας μέσα στους οικισμούς. Τέτοιοι καθαρισμοί έγιναν πρόσφατα, όχι όμως σε μεγάλο εύρος, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αν και δεν ήταν αρμοδιότητά της. Αν δεν είχαν γίνει έστω και αυτοί οι καθαρισμοί, αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν πως θα είχαμε ένα νέο… ΜΑΤΙ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr