Φωτιά στη Βοιωτία: Παραδόθηκε στις φλόγες το παραλιακό μέτωπο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Βοιωτία: Παραδόθηκε στις φλόγες το παραλιακό μέτωπο

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με τους θυελλώδεις ανέμους να μην λένε να κοπάσουν!

Παραδομένο στις λυσσασμένες φλόγες της φωτιάς που εξακολουθεί να κατακαίει στη Βοιωτία, είναι το παραλιακό μέτωπο της περιοχής στον Κορινθιακό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με τους θυελλώδεις ανέμους να μην λένε να κοπάσουν!

Η παραλιακή ζώνη της Βοιωτίας έχει καλυφθεί πλέον από τα μέτωπα της φωτιάς, αλλά και πυκνούς καπνούς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκαταλείπουν τα χωριά τους. Όλη τη νύχτα σημειώνονταν αναζωπυρώσεις, ακόμα και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, καθώς έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Οι πυροσβέστες μαζί με τους εθελοντές έδωσαν μάχη να σώσουν ό,τι μπορούσαν, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που απειλούσαν σπίτια. Δασικές εκτάσεις, ελαιώνες, αλλά και γεωργικές εγκαταστάσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι άνεμοι στην περιοχή έφταναν έως και τα 9 μποφόρ.

Ανεξέλεγκτες οι φλόγες, κυκλώνουν οικισμούς

Από πολύ νωρίς οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις έδωσαν τη μάχη για τη Χώστια και το Σαράντη, ωστόσο το μέτωπό της φωτιάς άρχισε να κινείται με κατεύθυνση προς την Ζάλτσα. Λίγες ώρες πριν από τις 7 το απόγευμα άλλη φωτιά στον Ταρσό της Βοιωτίας κοντά στα Άσπρα Σπίτια ξεκίνησε να κινείται και αυτή προς την Ζάλτσα και μέχρι τα μεσάνυχτα υπήρξαν 4 εκκενώσεις οικισμών. Οι φόβοι των Αρχών είναι να μην οδηγηθούν οι φλόγες προς το δάσος της Αρβανίτσας, οπότε οι ζημιές θα είναι τεράστιες.

Η πρώτη φωτιά ξεκίνησε από τη Χώστια χθες το πρωί και κινήθηκε απειλητικά προς την παραλία Σαράντη.

Με μηνύματα από το 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι από την παραλία να φύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις ενώ το μεσημέρι 60 περίπου άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το λιμενικό με πλωτά μέσα.

Επίγεια και εναέρια πυροσβεστικά μέσα, δίνουν πραγματική μάχη για να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς αλλά τα πολλά μποφόρ και οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.

Πηγή:newsit.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr