Φωτιά στην Εύβοια: Δύσκολη η νύχτα, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Ο αέρας παραμένει δυνατός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Δύσκολη η νύχτα, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Ο αέρας παραμένει δυνατός

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός δήλωσε πως δεν κινδυνεύουν ως στιγμής κατοικίες, όμως απαιτείται η προσοχή όλων μας.

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για την περιοχή του Κρεμαστού καθώς η μαίνεται φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Ιουνίου.

Νέο μεγάλο μέτωπο απειλεί το χωριό Κρεμαστός καθώς βρίσκεται μία ανάσα από το χωριό. Την ίδια ώρα οι άνεμοι έχουν δυναμώσει ξανά όπως αναφέρουν πολίτες που συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δείτε εδώ το νέο μεγάλο πύρινο μέτωπο

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός δήλωσε πως δεν κινδυνεύουν ως στιγμής κατοικίες, όμως απαιτείται η προσοχή όλων μας.

<<Η φωτιά στον Κρεμαστό έχει μεγάλο μέτωπο και ο αέρας παραμένει δυνατός. Επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν από όλες τις πλευρές του μετώπου και υποστηρίζονται από υδροφόρες και χωματουργικά της Περιφέρειας και του Δήμου.
Δεν κινδυνεύουν ως στιγμής κατοικίες, όμως απαιτείται η προσοχή όλων μας>>.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης. Συγκεκριμένα γύρισε το πόδι του σε δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα να πάθει διάστρεμμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ του Σαββάτου (18/6) για την κατάσβεση της φωτιάς συνολικά επιχειρούν, 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 32 οχήματα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Η Πυροσβεστική κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να εγκαταλείψουν προληπτικά τα σπίτια τους προς το Τραχήλι, ενώ εστάλη στα κινητά τηλέφωνα μήνυμα από το 112.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr