Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στη Δάφνη – Εκκενώθηκαν τρία χωριά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στη Δάφνη – Εκκενώθηκαν τρία χωριά

Δραματικές καταστάσεις βιώνουν οι κάτοικοι στο χωριό Κεχριές, χτυπούν οι καμπάνες. Η αστυνομία διώχνει τον κόσμο από τα σπίτια.

Παραμένει σε πλήρη εξέλιξη το πύρινο μέτωπο στη Δάφνη Ευβοίας, με την φωτιά να καίει ανεξέλεγκτα. Αυτή την ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί η εκκένωση του χωριού των Κεχριών, καθώς η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Αγία Άννα. Ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν τα χωριά Αμελάντες και Κεράμεια. Η πυρκαγιά συνεχίζει να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 165 Πυροσβέστες με 57 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα και αναμένεται να μπουν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Στη Βόρεια Εύβοια εκκενώθηκαν τα χωριά Αμέλαντες και Κεραμειά, ενώ στις 7.30 άρχισε και η εκκένωση του χωριού Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων Μαντουδίου-Αγίας Άννας, καθώς η φωτιά που καίει από προχθές, Τρίτη, κινείται πλέον απειλητικά με ταχύτητα προς το χωριό. Η αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει στην απομάκρυνση των κατοίκων.

«Στην βόρεια Εύβοια, δυο είναι τα επικίνδυνα μέτωπα αυτή την στιγμή, προς το χωρίο Αμέλαντες που έχει εκκενωθεί, και προς το χωρίο Κεχριές, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο  δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Ανέφερε ότι ενεργά μέτωπα υπάρχουν και σε άλλους οικισμούς όπως η Δάφνη και οι Κουρκουλοί, ενώ στις Ροβιές αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Συνολικά στη βόρεια Εύβοια έχουν εκκενωθεί 13 χωριά.

Την κήρυξη της περιοχής της δημοτικής ενότητας Ελυμνίων στην Εύβοια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, καθώς η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και χρειάζεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιχειρούν στα πολλαπλά και διάσπαρτα μέτωπα φωτιάς.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr