Φωτιά στην Εύβοια: Επέστεψαν στο Πευκί οι φλόγες – Δεν φεύγουν οι κάτοικοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Επέστεψαν στο Πευκί οι φλόγες – Δεν φεύγουν οι κάτοικοι

Στάλθηκε και μήνυμα από το 112 για εκκένωση του Ασμηνίου. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.» Ωστόσο, οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν.

Νέα τροπή πήρε η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη με τα πύρινα μέτωπα, καθώς αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο και η φωτιά έφτασε και στο Πευκί.

Μάλιστα, στάλθηκε και μήνυμα από το 112 για εκκένωση του Ασμηνίου. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.» Ωστόσο, οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν.

Η νέα φωτιά ξέσπασε στο σημείο μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνας, καθώς βρήκε αρκετή καύσιμη ύλη. Οι πυροσβέστες την παρομοιάζουν με εκείνη στην Καλιφόρνια, λόγω της έκτασης και της δυσκολίας στην αντιμετώπισή της.

Η δασική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 873 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 229 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Κύπρο 40 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα και από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων τριών (3) Ε/Π από Σερβία, δύο (2) Ε/Π από Ελβετία, ενός (1) της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, δύο (2) Ε/Π της Αιγυπτιακής Αεροπορίας Στρατού και ενός (1) Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr