Φωτιά στην Εύβοια: Καταγγελίες κατοίκων για ευθύνες του Δασαρχείου Ιστιαίας – «Αυτοί φταίνε»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Καταγγελίες κατοίκων για ευθύνες του Δασαρχείου Ιστιαίας – «Αυτοί φταίνε»

Μάλιστα, κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε ότι του επέβαλαν πρόστιμο 700 ευρώ όταν, όπως υποστήριξε, έκοψε δύο δέντρα μέσα από την ιδιοκτησία του για να προστατέψει το σπίτι του. 

Ευθύνες για τις πυρκαγιές επιρρίπτουν κάτοικοι χωριών της Βόρειας Εύβοιας στο Δασαρχείο Ιστιαίας, αναφέροντας ότι δεν τους επέτρεψε να μαζευτούν πεσμένα δένδρα και ξύλα στο δάσος από την κακοκαιρία «Μήδεια» με αποτέλεσμα να υπάρχει συσσωρευμένη καύσιμη ύλη και να επεκταθεί τάχιστα η φωτιά.

Μάλιστα, κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι του επέβαλαν πρόστιμο 700 ευρώ όταν, όπως υποστήριξε, έκοψε δύο δέντρα μέσα από την ιδιοκτησία του για να προστατέψει το σπίτι του.

Κάτοικος στο χωριό Καστρί, ανέφερε πως το Δασαρχείο της Ιστιαίας όλο το διάστημα που ακολούθησε την κακοκαιρία «Μήδεια», απαγόρευε στους πολίτες να περισυλλέξουν πεσμένα ξύλα και δένδρα από τις γύρω περιοχές, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις.

Όπως ανέφερε, η αιτία της καταστροφής ήταν η στάση του Δασαρχείου, καθώς υπήρξε πολλή καύσιμη ύλη στην περιοχή – η οποία θα μπορούσε να έχει απομακρυνθεί – με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει τεράστιες διαστάσεις και να φτάσει στο σημείο να μην ελέγχεται, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

«Οι ευθύνες είναι εκεί που είναι, αλλά ξεκινάνε από χαμηλά… Δήλαδη, όταν έριξε χιόνι εδώ πέρα, και σπάσανε όλες οι κορυφές, και ξεκινήσαμε να πάμε ο κόσμος να πάει να μαζέψει τα ξύλα, το δασαρχείο μας κυνήγαγε και μας έκανε μηνύσεις.. Η δουλειά ξεκινάει από χαμηλά, όχι από ψηλά, ας ψάξουμε να βρούμε τις αιτίες εδώ στα χωριά μας να ενωθούμε και να δούμε τι θα κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

«Αν ευθύνεται κάποιος για τη φωτιά, είναι το δασαρχείο της Ιστιαίας… Κανένας άλλος. Αυτοί είναι υπεύθυνοι, αυτοί κάνουν κουμάντο. Αυτοί είναι η Αρχή του δάσους. Δεν είναι ούτε η πυροσβεστική, ούτε κανένας άλλος. Που μπορούσαν να βρουν δέκα – είκοσι άτομα, να πουν “ελάτε εδώ βρε παλικάρια καθίστε και καθαρίστε αυτό το μέρος, και πάρτε μεροκάματο τα ξύλα”. Και τίποτα να μην έδιναν, αφιλοκερδώς θα πηγαίναμε. Αλλά είναι τέτοιοι αλήτες, που όχι μόνο δεν είναι εμπόδιο, αλλά συμβάλλουν στο να γίνει μεγαλύτερη καταστροφή» δήλωσε.

Ο ΣΚΑΪ θα αναζητήσει απαντήσεις από το Δασαρχείο Ιστιαίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr