Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Καίγεται παρθένο πευκοδάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Καίγεται παρθένο πευκοδάσος

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση – Η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό μαίνεται ανεξέλεγκτη παρά το γεγονός ότι μειώθηκε λίγο η ένταση των ανέμων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στο μεσημέρι στο Πόρτο Γερμενό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένα σπίτι έχει καεί πίσω από το Κάστρο, περίπου κοντά στο σημείο απ’ όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε η φωτιά.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονταισυνεχώς, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να οριοθετήσουν τουλάχιστον το μέτωπο όσο βοηθούν οι καιρικές συνθήκες, μιας και ο άνεμος έχει «πέσει» την τελευταία ώρα. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως αν ο άνεμος ενισχυθεί ξανά προς την ίδια κατεύθυνση, τότε είναι πιθανό το μέτωπο να κινηθεί προς την περιοχή του Αλεποχωρίου.

Το απόγευμα της Τρίτης ενισχύθηκαν περαιτέρω οι δυνάμεις που επιχειρούν: 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Σ.μη.Ε.Α.) κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κατασβέσουν τη φωτιά. Επιπλέον ρίψεις από αέρος κάνουν 5 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο είναι για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ..

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr