Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νύχτα-κόλαση σε πολλές περιοχές – Έξι οικισμοί έχουν εκκενωθεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νύχτα-κόλαση σε πολλές περιοχές – Έξι οικισμοί έχουν εκκενωθεί

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο νότιο τμήμα του νομού Ρεθύμνου.

Πολύ δύσκολη νύχτα έζησαν οι κάτοικοι στα χωριά Ορνέ, Κρύα Βρύση, Σακτούρια και Μέλαμπες στο Ρέθυμνο, καθώς η πύρινη λαίλαπα μαίνεται από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, όλο το βράδυ οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν για να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 110 Πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1548026588825931777?s=21&t=roFCcUCg47l-BQKDHz-oow

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν  με το πρώτο φως της ημέρας.

Αργά το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών και παραλιών Στακτούρια, Άγιος Παύλος, Τριόπετρα, Λίγκρες, Ορνέ, Μέλαμπες, Κρύα Βρύση, Άγιος Γεώργιος, ενώ δύο πύρινα μέτωπα κατευθύνονται προς Αγία Γαλήνη και Κρύα Βρύση.

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη οι οποίοι εδώ και 24 πλέον ώρες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης. Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, 30 οχήματα, ομάδες πεζοπόρων και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη «σήμερα περιμένουμε ακόμα δύο ελικόπτερα. Συνολικά σήμερα θα επιχειρούν έξι και ελπίζουμε πολύ σύντομα να λήξει η περιπέτεια μας και να επιστρέψουν όλοι οι κάτοικοι ασφαλείς στα σπίτια τους».

Στα πύρινα μέτωπα και κοντά στους κατοίκους του δήμου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο κ. Γιάννης Ταταράκης ο οποίος αργά το βράδυ της Παρασκευής εμφάνισε αναπνευστικό πρόβλημα.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες και το πρόβλημα υγείας του αντιμετωπίστηκε θετικά και έπειτα μετέβη στο σπίτι του από όπου όλο το βράδυ συντόνιζε τις επιχειρήσεις με τα μηχανήματα και τις υδροφόρες της περιοχής που συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής.

«Δόξα τω Θεώ έκανα εισπνοές και ξαναγύρισα στο πύρινο μέτωπο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Κρύα Βρύση ώστε να συνδράμω τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού η φωτιά πέρασε πλέον και ευτυχώς καταφέραμε να μην καεί κανένα σπίτι», δήλωσε στο cretapost ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Γίνεται τιτάνια προσπάθεια για να περιοριστεί το τεράστιο πύρινο μέτωπο στα νότιο Ρέμθυμο που καίει ανεξέλεγκτο από το μεσημέρι της Παρασκευής. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μέλαμπες, Σαχτουρίων, Κρύα Βρύση, και Άγιος Γεώργιος δυτικά της Αγίας Γαλήνης. Αρχικά την Παρασκευή το απόγευμα είχε υπάρξει μερική εκκένωση του χωριού Ορνέ, από όπου και απομακρύνθηκαν 13 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr