Φωτιά στο Σχίνο: Δεύτερη νύχτα πύρινης κόλασης – Δύσκολες ώρες για τα Μέγαρα – Τι είπε στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Σχίνο: Δεύτερη νύχτα πύρινης κόλασης – Δύσκολες ώρες για τα Μέγαρα – Τι είπε στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

Δύσκολες ώρες για τα Μέγαρα, Τι είπε στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

Φωτιά στο Σχίνο: Δεύτερη νύχτα πύρινης κόλασης – Εκκενώνονται και άλλοι οικισμοί – Δύσκολες ώρες για τα Μέγαρα

Νύχτα πύρινης «κόλασης» από τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και συνεχίζει για δεύτερο 24ωρο το καταστροφικό της έργο φτάνοντας στην Δυτική Αττική. Το βράδυ της Πέμπτης 20 Μαΐου κινητοποιήθηκε ο στρατός αλλά και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι στο Αλεποχώρι. Στρατός και Αστυνομία χτύπησαν τις πόρτες σπίτι – σπίτι για εκκενωθεί η περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος μίλησε στο evima.gr και τόνισε ότι ΄΄η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Η φωτιά από το πρωί έχει περάσει στην Αττική, είμαστε επί ποδός καθώς τόσο ο καιρός που δεν βοηθά λόγω των ισχυρών ανέμων όσο και τα σημεία τα οποία είναι δύσβατα καθώς υπάρχουν χαράδρες στις οποίες δεν μπορούν να πλησιάσουν οι πυροσβέστες. Κύριο μέλημά μας είναι να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωεές και σαφώς είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που πλήττονται από την φωτιά και με την παρουσία του περιφερειάρχη μας κ. Γιώργου Πατούλη από την πρώτη στιγμή στην περιοχή΄΄.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και έχουν ένταση 7 μποφόρ.Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 265 πυροσβέστες, 82 οχήματα, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς επίσης όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα διατέθηκαν στην πυρόσβεση μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας (το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 9 PZL,1 CHINOOK & 2 E/Π για συντονισμό από αέρος). Παράλληλα υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες. Τις δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Πολιτική Προστασία, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης, προχώρησε σε νέα ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, συστήνοντας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα. Οι φλόγες είχαν φτάσει στον οικισμό Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα, ο οποίος εκκενώθηκε ενώ έγιναν αρκετοί απεγκλωβισμοί πολιτών με αναπηρίες από σπίτια. Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr