Φωτιά στον Κρεμαστό Ευβοίας: «H φωτιά έφτασε στην είσοδο του χωριού», δήλωσε ο αντιδήμαρχος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Κρεμαστό Ευβοίας: «H φωτιά έφτασε στην είσοδο του χωριού», δήλωσε ο αντιδήμαρχος

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη της πυρόσβεσης στο χωρίο Κρεμαστός Ευβοίας - Τι δήλωσε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστας Δημάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στα χωριά Γάια και Κρεμαστός του Δήμου Κύμης Αλιβερίου το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχειρούν αυτή την στιγμή 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 1ο οχήματα και 24 πυροσβέστες.

Η πρώην γενική γραμματέας αντεγκληματικής Πολιτικής και υποψήφια βουλευτής ΝΔ Εύβοιας, Σοφία Νικολάου, αφού ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Κώστα Δημά για την έκταση της πυρκαγιάς, επικοινώνησε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου και ζήτησε ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με εναέρια μέσα τα οποία και έφτασαν άμεσα και συμβάλλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστας Δημάς η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα. Στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφοι. Ακόμη στην κατάσβεση επιχειρούν και υδροφόρες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr