Φωτογραφία του βλήματος της ναυτικής φωτοβολίδας που αφαιρέθηκε από τον μηρό του αστυνομικού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτογραφία του βλήματος της ναυτικής φωτοβολίδας που αφαιρέθηκε από τον μηρό του αστυνομικού

Τι είναι η ναυτική φωτοβολίδα που χτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό

Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος να δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του βρέθηκε ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε στον μηρό από τη ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βολή που εκτόξευσαν χούλιγκαν, έξω από το κλειστό στου Ρέντη, ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ.

Τι είναι η ναυτική φωτοβολίδα

Οι φωτοβολίδες, ένα από τα απαραίτητα σωστικά μέσα που πρέπει να έχει μία βάρκα, ένα σκάφος, ένα πλοίο και χρησιμοποιείται σε περίπτωση κινδύνου ή ναυαγίου, μπορούν να μετατραπούν σε φονικό όπλο στα χέρια όσων θέλουν να την χρησιμοποιήσουν με τέτοιο τρόπο.

Μάλιστα μπορούν να την αποκτήσουν εύκολα από οποιοδήποτε κατάστημα με ναυτιλιακά είδη, αλλά και μέσω διαδικτύου.

Οι φωτοβολίδες χειρός ή ερευνών χρησιμοποιούνται από τους ναυαγούς για να μπορεί να εντοπιστεί η θέση τους από τα παραπλέοντα πλοία και από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης. Καθώς χρησιμοποιούνται στη θάλασσα, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι πως δεν σβήνουν ούτε με το νερό, ούτε με τη χρήση πυροσβεστήρα, αλλά παρά μόνο όταν τελειώσει η γόμωση που έχουν.

Οπως έγινε γνωστό η φωτοβολίδα που χτύπησε χθες τον αστυνομικό του προκάλεσε τον βαρύ τραυματισμό του με αποτέλεσμα να δίνει τώρα μάχη για τη ζωή του. Βρήκε την μηριαία αρτηρία και έκαιγε μέσα στο σώμα του μέχρι να σβήσει.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο, έχοντας χάσει πάρα πολύ αίμα και μπήκε στο χειρουργείο. Επαθε ανακοπή, τον επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ ύστερα από 10 λεπτά και ξεκίνησε η επέμβαση κατά την οποία αφαιρέθηκε το μεταλικό βλήμα της ναυτικής φωτοβολίδας και άλλα θραύσματα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πρώτο ανακοινωθέν: «Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr