Φρίκη με κακοποίηση δεκάδων γατών – «Συλλέκτης» τις κρατά έγκλειστες σε άθλιες συνθήκες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρίκη με κακοποίηση δεκάδων γατών – «Συλλέκτης» τις κρατά έγκλειστες σε άθλιες συνθήκες

Ανδρας, κρατάει εγκλωβισμένες, υπό άθλιες συνθήκες, περίπου 40 γάτες σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο στη Σαλαμίνα και άλλες 10 σε ακόμη πιο μικρό χώρο στη Νίκαια

Μια ακραία υπόθεση μαζικής κακοποίησης γατών λαμβάνει χώρα σε δύο ξεχωριστές περιοχές, στη Νίκαια και στη Σαλαμίνα, με δράστη τον ίδιο άνθρωπο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb.gr, ένας άνδρας, κρατάει εγκλωβισμένες, υπό άθλιες συνθήκες, περίπου 40 γάτες σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο στη Σαλαμίνα και άλλες 10 σε ακόμη πιο μικρό χώρο στη Νίκαια.

Λόγω της έντονης δυσοσμίας που έχει προκληθεί, έχουν αρχίσει εδώ και εβδομάδες να αντιδρούν οι γείτονες, ενώ η γειτονιά έχει γεμίσει ψύλλους. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών του άνδρα, δε, στον χώρο της Σαλαμίνας υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 6 νεογέννητα γατάκια, η επιβίωση των οποίων φυσικά τίθεται σε κίνδυνο.

Πρόκειται για περίπτωση παθητικής κακοποίησης των ζώων (περίπτωση «συλλέκτη»), τα οποία αναγκάζονται να ζουν υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες. Αν και το πρόβλημα είναι γνωστό από τον περασμένο Ιούλιο και έχουν γίνει καταγγελίες προς όλους τους αρμόδιους φορείς (τοπικές φιλοζωικές, αστυνομία, δήμος και πρόσφατα εισαγγελέας) δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα μέχρι τώρα.

Ο καταγγέλων περιγράφει αυτή τη νοσηρή κατάσταση στο newsbomb.gr:

«Απευθυνθήκαμε τηλεφωνικά σε κάποια φιλοζωική στην Σαλαμίνα αλλά δεν μπόρεσα να έρθω σε ουσιαστική συνεννόηση για καποια βοήθεια. Μίλησα με κάποια αρμόδια του Δήμου Σαλαμίνας και μου είπε ότι δεν θα μπορούσε να μπει από μόνη της να μαζέψει τις γάτες αλλά θα έπρεπε να δοθεί ανάλογη εντολή από Εισαγγελέα.

Βλέποντας την κατάσταση να γίνεται επιβλαβή και επικίνδυνη για ζώα αλλά και ανθρώπους πήραμε την απόφαση να καταθέσουμε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Σαλαμίνας στις 2 Αυγούστου. Τις επόμενες μέρες με κάλεσαν και στο Αστυνομικό τμήμα Νίκαιας. Ο Εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστεί ο δράστης από ψυχίατρο αλλά τελικά δεν έμεινε για νοσηλεία.

Ωστόσο, οι γείτονες έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται έντονα λόγω της δυσοσμίας και των ψύλλων.

Ο εισαγγελέας έχει κοινοποιήσει την καταγγελία μου στις Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πειραιά και Νίκαιας, ωστόσο δεν υπάρχει κανένα νεότερο.

Αφενός η Υγειονομική υπηρεσία στη Νίκαια υπάρχει μόνο στα… χαρτιά, αφετέρου η Περιφέρεια Πειραιά δήλωσε αναρμόδια και με παρέπεμψε στην Κτηνιατρική υπηρεσία όπου θα μπορούσε να περισυλλέξει τις γάτες ώστε να πάει στο αρμόδιο τμήμα να αποπαρασιτωθουν, να στειρωθούν και να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την ομαλή διαβίωση τους…

Μιλώντας με την υπεύθυνη του τμήματος μου ανέφερε ότι δεν υφίσταται μετά το 2021 αυτή η δυνατότητα από το τμήμα αυτό και ότι ειχε δημιουργηθεί ένα όργανο που ήταν αρμόδιο για τα ζώα συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών. Τους κάλεσα και μου δήλωσαν ότι είναι απλά ελεγκτικό όργανο και δεν μπορούν να επέμβουν σε αυτές τις περιπτώσεις».

Αναμένεται η αντίδραση των αρμοδίων προκειμένου να διασωθούν οι δεκάδες γάτες.

ΠΗΓΗ: NEWSBOMB.GR

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr