Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας: Συμμετοχή στην απεργία 6 Απριλίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας: Συμμετοχή στην απεργία 6 Απριλίου

Με απόφαση Γενικής Συνέλευσης συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Στην πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας σύμφωνα και με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

«Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση του Συλλόγου, δείχνοντας έτσι ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την άθλια κατάσταση στο χώρο της υγείας και στη ζωή μας είναι μέσα στο χώρο δουλειάς, με την οργάνωση του αγώνα, με τη συμμετοχή στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου, με το να αποφασίζουμε από κοινού, σαν μια γροθιά, τον τρόπο αντιμετώπισης των πολλών προβλημάτων μας.

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι:

Η συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις 6 ΑΠΡΙΛΗ:

10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

11.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

(Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Βούρκο για την Αθήνα στις 8.30πμ)

Απεργούμε: για να σταματήσουμε να βλέπουμε τις εικόνες της φρίκης του πολέμου στην Ουκρανία, για να σταματήσει ο πόλεμος. Να σταματήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Καμία εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το μακελειό, με το να χρησιμοποιηθούν λιμάνια και αεροδρόμια. «Όχι» στην αποστολή πολεμικού υλικού.

Απεργούμε: για το δικαίωμά μας να μην ξεπαγιάζουμε το χειμώνα, να μπορούμε να κινούμε τα αυτοκίνητά μας, να μη μας πιάνει απελπισία από το λογαριασμό του ρεύματος, να μπορούμε να ζούμε άνετα και με αξιοπρέπεια από την εργασία μας. Να μπορούμε να αγοράζουμε τα απαραίτητα χωρίς το άγχος αν θα μας φτάσουν τα λεφτά.

Απεργούμε: για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος που δουλεύει στη φύλαξη και την καθαριότητα του νοσοκομείου μας, για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και διοίκησης να μπουν οι εργολάβοι στο νοσοκομείο μας. Η ένταξη εργολάβων σε ένα πόστο θα γενικευτεί και στα υπόλοιπα όπως σίτιση κ.α.

Απεργούμε: για να στελεχωθούν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου με μόνιμες προσλήψεις, για να δηλώσουμε την αγανάκτησή μας για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, με εργαζόμενους λάστιχο από τη μια κλινική στην άλλη, με τραγικές ελλείψεις ιδιαίτερα στα ΤΕΠ, στη ΜΕΘ covid και στις υπόλοιπες κλινικές. Για να αναβαθμιστεί και με άλλα τμήματα όπως γενική ΜΕΘ/ΜΑΦ, με επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό.

Απεργούμε: για να μην έρθουν τα χειρότερα στο χώρο της Υγείας. Να μην περάσουν τα σχέδια για το νέο ΕΣΥ, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών, των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων. Για να μην μετασχηματιστούν τα δημόσια νοσοκομεία σε αυτοδιοικούμενες – αυτοτελείς μονάδες που θα λειτουργούν ως «επιχειρήσεις» με ασθενείς – πελάτες και εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης και πετσοκομμένα δικαιώματα.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα! ΄Ετσι θέλουμε να την υπηρετούμε, ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ αγαθό.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.

ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ – ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ!»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr