Γεροντίτης για εποχικό προσωπικό: Να καλυφθούν οι ανάγκες με Ουκρανούς πρόσφυγες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεροντίτης για εποχικό προσωπικό: Να καλυφθούν οι ανάγκες με Ουκρανούς πρόσφυγες

Αίτημα για σύναψη συμφωνιών με χώρες για εργατικό δυναμικό

Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού είναι ένα σημαντικό και διαχρονικό πρόβλημα για τους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης και ψυχαγωγίας ειδικά για τη τουριστική περίοδο. Το μείζον αυτό πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί εν μέρει με την αύξηση της απασχόλησης εξειδικευμένου προσωπικού τρίτων χωρών.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις ότι εργαζόμενοι από την Ουκρανία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των αναφερόμενων κλάδων είναι υπερβολικά αισιόδοξες, δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες για τη τουριστική περίοδο και αφετέρου οι αναφερόμενοι δεν έχουν την απαραίτητη εξειδίκευση.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών να ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία α) την τροποποίηση της ΚΥΑ 5269/139/3,2,2021 που καθορίζει τον ανώτατο αριθμό αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2021, 2022 με προσθήκη των κλάδων τουρισμού, εστίασης και αναψυχής και β) την σύναψη επιπλέον διακρατικών συμφωνιών με τρίτες χώρες που διαθέτουν πλεονάζον εργατικό δυναμικό στους κλάδους αναφοράς.

Αναμένουμε την ευέλικτη, έγκαιρη και θετική ανταπόκριση των Υπουργείων Εξωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης & Ασύλου, Τουρισμού

Εμείς ως φορέας θα συνεχίσουμε παράλληλα τις προσπάθειές μας για την επιτάχυνση των διαδικασιών και των αναγκαίων εργασιών διαμόρφωσης της νέας επαγγελματικής σχολής του Δημοκρίτου με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr