Για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ ενημερώθηκαν τα μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ ενημερώθηκαν τα μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Επιμελητήριο Εύβοιας-Για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που επιχορηγούν την πρόσληψη και την εργασία προσωπικού από επιχειρήσεις και για τα προγράμματα προώθησης στην αυτοαπασχόληση ενημερώθηκαν σήμερα στο Επιμελητήριο μας, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και σε εν δυνάμει επιχειρηματίες.

Πρόκειται για προγράμματα τα οποία στοχεύουν κυρίως στην στήριξη και στην ενδυνάμωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά και στη μείωση της ανεργίας.
Την αναλυτικού τύπου παρουσίαση τους που είχε διαπροσωπικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, ακριβώς για να εστιάσει στις ιδιαίτερες ανάγκες και στα ξεχωριστά δεδομένα κάθε επιχείρησης, έκαναν οι εργασιακοί σύμβουλοι εργοδοτών – στελέχη του ΟΑΕΔ Χαλκίδας, Σμυρναίου Στέβη και Νερούτσου Ζωή.
Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της από κοινού πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου και του ΟΑΕΔ, για την συνεχή και πλέον έγκυρη ενημέρωση των επαγγελματιών – ανά πολύ τακτά χρονικά διαστήματα – για τα τρέχοντα επιχορηγούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, παρεβρισκόμενη στην ενημέρωση, αφού τόνισε τη σημαντικότητα που μπορούν να έχουν τα προγράμματα αυτά για την τόνωση των επιχειρήσεων, ανέφερε : << Σε μια εποχή που ακολουθεί μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης, οι επιχειρηματίες είναι απρόθυμοι να συμμετάσχουν στα προγράμματα που επιχορηγούν την εργασία, διότι πραγματικά αδυνατούν να καταβάλουν τη μισθοδοσία. Για να καταστούν τα εν λόγω προγράμματα πραγματικά εργαλεία στήριξης των επιχειρηματιών και για να βοηθήσουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν θα πρέπει να λειτουργήσουν με ελκυστικότερους και ορθολογικότερους όρους >> .
Στο πλαίσιο αυτό η κα Αγιοστρατίτη πρότεινε : Το επιχορηγούμενο μισθολογικό κόστος των εργαζομένων να προκαταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ στους επιχειρηματίες. Τα προγράμματα να έχουν διάρκεια 2 τουλάχιστον ετών για να δίνεται πραγματικά η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να στηριχτούν και η δυνατότητα στους εργαζομένους να αποκτούν ικανή εργασιακή εμπειρία. Επίσης να ελκύουν και να επιβραβεύουν τους εργαζομένους με υψηλότερους μισθούς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr