Γιάννης Λαγός: Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση αναστολής της ποινής του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Λαγός: Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση αναστολής της ποινής του

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε ως απαράδεκτη τη δεύτερη αίτηση αναστολής της ποινής του Γιάννη Λαγού

Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση αναστολής της ποινής του Γιάννη Λαγου από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, ως απαράδεκτη.

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση, καθώς -όπως εξήγησε ο εισαγγελέας της έδρας- δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Γιάννης Λαγος και κατ’ επέκταση, η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Λίγη ώρα αργότερα, συζητήθηκε και το τρίτο αίτημα αναστολής έκτισης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή. Η δικηγόρος της επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της αλλά και οικονομικά θέματα, αλλά ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι αυτά δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη, προτείνοντας απόρριψη του αιτήματος. Η εισαγγελική πρόταση υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία (4-1) και η αίτηση απορρίφθηκε.

Πηγή – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr