Γιώργος Κυπαρίσσης: Σοκάρουν όσα κατέθεσε για την απαγωγή του ο επιχειρηματίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιώργος Κυπαρίσσης: Σοκάρουν όσα κατέθεσε για την απαγωγή του ο επιχειρηματίας

Χωρίς ρούχα και με δεμένα μάτια ήταν για δύο ημέρες ο επιχειρηματίας που δέχθηκε απίστευτη βία από τους απαγωγείς του

Μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει οι απαγωγείς του 40χρονου επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος την προηγούμενη Παρασκευή, μετά από δύο μήνες.

«Με ρίξανε στο πάτωμα. Δεν μπορούσα να κουνηθώ. Με χτύπησαν και μου έσκισαν τα ρούχα. Μόνο το εσώρουχο μου άφησαν. Άρχισαν να μου λένε ότι θέλουν λεφτά για να με αφήσουν και παράλληλα συνέχισαν να με χτυπάνε. Σε αυτή την κατάσταση, δεμένος στο πάτωμα, χωρίς όραση, έμεινα 2 μέρες. Δεν έβλεπα τίποτα, δεν άκουγα τίποτα και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Ήταν μία κόλαση».

Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Κυπαρίσσης περιέγραψε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής τις δραματικές πρώτες μέρες τις απαγωγής του από τους σεσημασμένους κακοποιούς.

«Αμέσως μόλις φτάσαμε στο πρώτο κρησφύγετο, μου έβαλαν ωτοασπίδες αυτιά και από πάνω μου έβαλαν ακουστικά μουσικής. Τα μάτια μου ήταν ήδη καλυμμένα από την στιγμή που με απήγαγαν. Μου είχαν βάλει κουκούλα και μονωτική ταινία. Δεν άκουγα και δεν έβλεπα τίποτα. Αυτός ήταν ο στόχος τους άλλωστε. Επίσης, τα χέρια μου ήταν δεμένα πίσω, με χειροπέδες. Μου είχαν δέσει και τα πόδια για να μην έχω ελευθερία κίνησης».

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο Γιώργος Κυπαρίσσης, οι απαγωγείς τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο μόλις 2 ημέρες μετά την απαγωγή.

«Αφότου πέρασαν δύο μέρες, με μετέφεραν σε δεύτερο κρησφύγετο. Όταν με πήγανε εκεί, με βάλανε μέσα σε ένα δωμάτιο. Με άφησαν στην ίδια κατάσταση για δύο ακόμα μέρες. Δεν άντεχα άλλο. Νόμιζα ότι θα τρελαθώ. Τους παρακάλεσα να μου βγάλουν την κουκούλα και την μονωτική ταινία για να δω, όπως και έγινε. Στο ύψος των ματιών το δέρμα μου ήταν κατάμαυρο όταν μου τα έβγαλαν. Δεν αναγνώριζα το πρόσωπό μου. Μετά μου λύσανε και τα χέρια. Στην αρχή με είχαν δεμένο στο κρεβάτι, αλλά αργότερα μου έδεσαν τα πόδια με αλυσίδα που είχε περιθώριο λίγα μέτρα για να μπορώ να σηκώνομαι και να κινούμαι στο δωμάτιο. Μου αφήσανε και μία κουκούλα για να την φοράω όταν ήθελα τουαλέτα, φαγητό ή οτιδήποτε άλλο, όπως το μπάνιο μου έκανα λιγοστές φορές. Φορούσα την κουκούλα δηλαδή και μετά χτυπούσα την πόρτα και ζητούσα αυτό που ήθελα. Αυτή ήταν η συμφωνία», περιγράφει χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας.

Οι δράστες έστειλαν τρία βίντεο στην οικογένεια του 40χρονου κατά τις 65 ημέρες κράτησης με τα οποία προσπάθησαν να ασκήσουν ψυχολογική πίεση για να επιταχύνουν τις διαδικασίες με τα λύτρα. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης είπε στους αστυνομικούς ότι οι απαγωγείς του υπαγόρευσαν τι να πει στα συγκεκριμένα βίντεο.

«Όσο με κρατούσανε, τραβήξανε και κάποια βίντεο, προφανώς για να τα στείλουνε στην οικογένειά μου. Στα βίντεο αυτά μου υπαγόρευαν κατά λέξη αυτά που ήθελαν να πω. Ήθελαν να εκβιάσουν την οικογένειά μου για να δώσει τα λεφτά. Σε κάποια από αυτά τα βίντεο με χτύπησαν κιόλας, για να φαίνεται το αίμα στη κάμερα. Επίσης, σε ένα από τα βίντεο μου ξυρίσανε και το κεφάλι και μετά μου το χαράξανε για να ματώσει».

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που περιγράφει ο επιχειρηματίας σχετικά με το τι εκτυλίχθηκε την ημέρα της ελεγχόμενης απελευθέρωσης.

«Την μέρα πριν με αφήσουν ελεύθερο, με έβαλαν νωρίς το πρωί να κάνω μπάνιο με καυτό νερό. Έκανα μπάνιο πολύ ώρα. Παράλληλα με ψεκάζανε με κάποιο υγρό, σαν χλωρίνη, ενώ με βάλανε να ξυρίσω το σώμα και το κεφάλι».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο 40χρονος δεν είδε ποτέ το πρόσωπο των απαγωγέων.

«Σε όλο αυτό το διάστημα που έμεινα σε αυτό το δεύτερο κρησφύγετο, μέχρι που με άφησαν, στο δωμάτιο ήμουν πάντα μόνος μου. Το δωμάτιο είχε τα απολύτως απαραίτητα. Αποτελούνταν δηλαδή από ένα διπλό κρεβάτι, μία τηλεόραση και μία λάμπα για φως. Δεν είχε παράθυρα. Πρέπει να με παρακολουθούσαν μέσα στο δωμάτιο. Αυτό το κατάλαβα όταν μία μέρα ζήτησα φαγητό και μου απάντησαν ότι πρώτα έπρεπε να βάλω την κουκούλα και μετά να μου ανοίξουν και να μου δώσουνε. Τους ανθρώπους αυτούς που με κρατούσαν δεν τους είδα ποτέ. Μόνο τους άκουγα, αλλά και αυτό ελάχιστα, γιατί όταν ήθελαν να μιλήσουν, έβαζαν δυνατά την τηλεόραση για να μην ακούω»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr