Γλυκά Νερά: Διακοπή της δίκης για 12 Απριλίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυκά Νερά: Διακοπή της δίκης για 12 Απριλίου

Ατάραχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο δικαστήριο

Απόντες από τη δίκη οι γονείς της Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Με αίτημα διακοπής ξεκίνησε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράους στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021.

Ο 33χρονος πιλότος μπήκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής στην δικαστική αίθουσα και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ακούγοντας το κατηγορητήριο με προσοχή και κοιτάζοντας την εισαγγελέα στα μάτια. Ο ίδιος δήλωσε «έγγαμος, χήρος και πατέρας ενός παιδιού»

Η μητέρα και ο πατέρας της 20χρονης Κάρολαιν δεν βρέθηκαν στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Ο κύριος Κράουτς δεν μπορεί να μετακινηθεί. Και η μητέρα της Καρολάιν όπως είπαν οι ειδικοί στη θέα του δολοφόνου της κόρης της που επί σαράντα μέρες θρηνούσε μαζί της για το θάνατο της κόρης της είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών. Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί» ανέφερε ο νομικός παραστάτης της οικογένειας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο του σκυλιού της οικογένειας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και τις τρεις γυναίκες δικαστές συμπλήρωσαν στην έδρα τέσσερεις ένορκοι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Τελικά αποφασίστηκε διακοπή της δίκης και συνέχισή της για τις 12 Απριλίου.

Μάρτυρας κλειδί η σύμβουλος ψυχικής υγείας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση, όταν συνεχιστεί η δίκη, της συμβούλου ψυχικής υγείας που παρακολουθούσε την 20χρονη Καρολάιν Κράουτς και υπήρξε ο άνθρωπος στον οποίο το νεαρό κορίτσι είχε εκμυστηρευτεί φόβους και ανησυχίες. Το πρώτο ραντεβού με το ζευγάρι έγινε στις τις 17 Νοεμβρίου 2020. «Εκείνη αρχικά αναφέρθηκε στην αποβολή που είχε και ξέσπασε σε κλάματα. Της εξήγησα ότι η αποβολή ήταν κάτι που είχε περάσει και μάλιστα είχαν αποκτήσει ήδη παιδάκι, το οποίο ήταν πέντε μηνών, γεγονότα που κατά τη γνώμη μου δεν επιβεβαίωναν την εκδοχή της επιλόχειας κατάθλιψης» ανέφερε η σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Η Κάρολαιν ξέσπασε σε κλάματα και φέρεται να είπε – σύμφωνα με την μαρτυρία της Ελενης Μυλωνοπούλου- ότι είναι ερωτευμένη με το σύζυγό της, αλλά τον σιχαίνεται. «Αυτό κατά την επαγγελματική μου γνώμη σήμαινε ότι ουσιαστικά η Καρολάιν ήταν ερωτευμένη με το πρόσωπο του κατηγορουμένου αλλά σιχαινόταν το άτομό του» φέρεται να κατέθεσε.

Η ίδια υποστηρίζει πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε τον «απόλυτο έλεγχο» στη ζωή της Καρολάιν. «Ο καθένας από το ζευγάρι περιέγραφε την ζωή τους εντελώς διαφορετικά. Ο Χαράλαμπος χαρακτήριζε το γάμο του τέλειο και αναφερόταν απλώς στα νεύρα που είχε η Καρολάιν. Η Καρολάιν από την πλευρά της όμως, μου έλεγε πως ένιωθε εγκλωβισμένη σε αυτή τη σχέση, ότι ασχολούνταν συνεχώς με το παιδί χωρίς να έχει κάποια βοήθεια από κάποιον, ότι δεν μπορούσε να πάει κάπου μόνη της αφού ακόμα και αν έβγαινε με κάποια φίλη της, μετά από λίγο πήγαινε και ο κατηγορούμενος, ότι οι μετακινήσεις της γινόταν με συγκεκριμένο ταξιτζή, φίλο του κατηγορουμένου και ότι δεν είχε καθόλου χρήματα επάνω της, αφού την οικονομική διαχείριση την είχε αναλάβει αποκλειστικά ο κατηγορούμενος».

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας περιέγραψε την Καρολάιν ως ένα πλάσμα εγκλωβισμένο. «Από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι αρχές Φεβρουαρίου 2021 που έλαβαν χώρα οι συνεδρίες, έβλεπα την όψη την αλλοιώνεται και να φεύγει λάμψη από τα μάτια της. Στην πορεία των συνεδριών η Καρολάιν είχε αρχίσει να ανοίγεται περισσότερο προς εμένα και μου έλεγε πως φοβάται, χωρίς να μου λέει σε τι συνίσταται ο φόβος της. Όταν την ρώτησα αν φοβάται στο σπίτι της δεν μου απάντησε. Όταν την ρώτησα αν φοβάται τη δουλειά του συζύγου της, μου είπε ότι φοβάται γιατί πηγαίνει παντού. Όταν την ρώτησα αν φοβάται για το ότι έχει μπει στη σχέση τους κάποιο τρίτο άτομο δεν μου απάντησε».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr