Γλυκά Νερά: Στέλνουν ερωτικά γράμματα στον δολοφόνο της Καρολάιν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυκά Νερά: Στέλνουν ερωτικά γράμματα στον δολοφόνο της Καρολάιν

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι τη στιγμή που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα ακούσει την ετυμηγορία των δικαστών για το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Την περασμένη Τετάρτη έδωσε την παράσταση της ζωής του και μια μάχη για να διατηρήσει την εικόνα του καλού παιδιού που έχτιζε μια ζωή. Αν και η θεατρική απολογία του ήταν ολοφάνερο πως δεν «κατέκτησε» την έδρα, υπήρχε ένα πρόσωπο που κρεμόταν από τα χείλη του. Δεν ήταν κάποιος από το συγγενικό του περιβάλλον, εξάλλου κανείς δεν εμφανίστηκε ούτε για να καταθέσει, αλλά μία θαυμάστριά του.

Η συγκεκριμένη γυναίκα δίνει το «παρών» από την πρώτη ημέρα της δίκης, προσπαθώντας να δει από κοντά τον 33χρονο πιλότο. Την ημέρα της απολογίας του κατάφερε να «τρυπώσει» στη δικαστική αίθουσα για να δει από κοντά τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. «Του έχω γράψει γράμματα. Και ποια γυναίκα δεν θα ήταν ερωτευμένη μαζί του;», έλεγε απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους. Κι αν κάποιος θεωρήσει πως πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, πλανάται πλάνην οικτράν!

Το άρθρο 23

Ο 33χρονος δολοφόνος της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, ο άνθρωπος που επί 37 ημέρες έπαιζε θέατρο αγκαλιάζοντας την πεθερά του και μητέρα του θύματός του, είναι παραλήπτης δεκάδων γραμμάτων θαυμασμού. Πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής αναφέρουν πως από τον περασμένο Ιούνιο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει γίνει αποδέκτης αρκετών γραμμάτων γυναικών, που δηλώνουν τον θαυμασμό τους (!), χωρίς όμως τα γράμματα αυτά να φτάνουν στα χέρια του, αφού, σύμφωνα με το άρθρο 23 του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας των φυλακών, «η επικοινωνία των κρατουμένων με αλληλογραφία πραγματοποιείται με τα άτομα του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντός τους, καθώς και με συνηγόρους, δημόσιες εθνικές Αρχές, διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις που έχουν αναλάβει ή υπερασπίζονται τα συμφέροντα των κρατουμένων».

Και αν ο 33χρονος κατηγορούμενος κατάφερε να γοητεύσει, όπως φαίνεται, κάποιες γυναίκες, φαίνεται να απέτυχε στο να πείσει την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ότι έδρασε εν βρασμώ και όχι προσχεδιασμένα. Τόσο οι πέντε γυναίκες όσο και οι δύο άνδρες που θα κρίνουν την τύχη του Αναγνωστόπουλου εντόπισαν πολλές αντιφάσεις στα λεγόμενά του, ενώ και η εισαγγελέας της έδρας τον «σφυροκοπούσε» με τις ερωτήσεις της για περισσότερο από μία ώρα.

Δικαστές και εισαγγελέας επιχείρησαν να διερευνήσουν το κίνητρο πίσω την πράξη, αλλά αυτό που αναδείχθηκε, τελικά, ήταν τα δύο πρόσωπα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Μιας προσωπικότητας γεμάτης αντιφάσεις, που χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά -όσο διήρκεσε η δολοφονία της Καρολάιν- για να καταβαραθρωθεί. Τέσσερα ήταν τα βασικά σημεία όπου ο κατηγορούμενος έπεσε σε αντιφάσεις προσπαθώντας να πείσει το δικαστήριο πως έστεκαν και οι δύο εκδοχές του ίδιου πράγματος που περιέγραφε.

» Ιδανική γυναίκα με… βίαια ξεσπάσματα

Αρχικά, ο κατηγορούμενος περιέγραψε ως τη γυναίκα των ονείρων του την όμορφη Καρολάιν, κάνοντας λόγο δεκάδες φορές για την ιδανική σύζυγο. «Ηταν ένας άνθρωπος που δεν χόρταινες να είσαι μαζί της. Είχε μια προσωπικότητα που με έκανε να παραβλέπω τη διαφορά ηλικίας», είπε και σε άλλο σημείο της απολογίας του συμπλήρωσε: «Τέσσερα χρόνια με την Καρολάιν δεν άκουσα το όνομά μου. Πάντα με έλεγε “αγάπη μου” ή “μικρέ”. Ακόμα και όταν τσακωνόμαστε θα έλεγε: “Γιατί το έκανες αυτό, αγάπη μου;”. Ποτέ “Μπάμπη”».

Οταν έφτασε στο χρονικό σημείο περιγραφής των λόγων που οδήγησαν το ζευγάρι στη σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε σε βίαια ξεσπάσματα και βωμολοχίες. «Θέλαμε έναν άνθρωπο να μας εξηγήσει γιατί υπάρχουν αυτά τα βίαια ξεσπάσματα, η βία, οι βωμολοχίες. Με χτυπούσε. Δεν ξέρω αν θα άφηνε σημάδια γιατί έβαζα μπροστά τα χέρια μου. Υπήρχαν βίαιες εξάρσεις θυμού από την εφηβική ηλικία. Το έλεγε και η ίδια. Ηξερα ότι είναι έτσι, αλλά δεν το θεωρούσα προβληματικό», ανέφερε ο Αναγνωστόπουλος προκαλώντας την έκπληξη της προέδρου από την οποία δεχόταν ερωτήσεις εκείνη τη στιγμή.

» Ονειρική σχέση, αλλά «πνιγόταν»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr