Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: «Μετά βεβαιότητας οι θάνατοι Μαλένας Ίριδας είναι εγκληματικές ενέργειες»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: «Μετά βεβαιότητας οι θάνατοι Μαλένας Ίριδας είναι εγκληματικές ενέργειες»

Στην Ευελπίδων βρίσκεται από το πρωί η προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, όπου καταθέτει για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας στην 18η Τακτική Ανακρίτρια.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προχώρησε σε νέες δηλώσεις σχετικά με το θρίλερ της Πάτρας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.  Μεταξύ των όσων λέει, ο ιατροδικαστής αναφέρεται και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της τρίχρονης Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, λέγοντας χαρακτηριστικά και σε αυτές τις περιπτώσεις «μιλάμε μετά βεβαιότητας για εγκληματική ενέργεια».

Ένα μικρό μέρος όσων ξέρουν οι εισαγγελείς είναι σε γνώση των υπολοίπων, σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι εισαγγελείς έχουν από ότι φαίνεται την πλήρη εικόνα, έχουν καταθέσεις από τους γιατρούς. Για να ασκηθεί μια δίωξη πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά ασφαλώς και δεν είναι από το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής, όμως μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα και μάλιστα ασφαλή, λόγω των συνεχόμενων νοσηλειών του παιδιού με τη διενέργεια όχι απλών εξετάσεων, αλλά μια σειρά πολύ εξειδικευμένων» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Εάν αποκλείονται ουσιαστικά γεννετικοί λόγοι και άλλοι ενδογενείς, ουσιαστικά πηγαίνουμε για έναν εξωτερικό παράγοντα» ανέφερε ακόμη ο κ. Λέων.

Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις και των άλλων δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, επισήμανε ότι αναμένεται το έργο των Εισαγγελεών, ενώ συμπλήρωσε:

«Ιατροδικαστικά υπάρχει πλέον απόλυτη σύγκλιση απόψεων (…) Υπάρχει μια και μόνο επιστημονική άποψη και μιλάμε μετά βεβαιότητας πλέον για εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά και τα δύο πρώτα παιδιά, τουλάχιστον όσον αφορά την επιστημονική πτυχή της υπόθεσης. Προφανώς σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης γιατί έχει να τις συνδυάσει και με άλλα στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr