Γυναίκα προσποιήθηκε την ασφαλίστρια και λήστεψε 85χρονη μέσα στο σπίτι της
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναίκα προσποιήθηκε την ασφαλίστρια και λήστεψε 85χρονη μέσα στο σπίτι της

Μια 85χρονη έπεσε θύμα ληστείας από δύο άτομα (μια γυναίκα και ένα άνδρα) στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, την περασμένη Παρασκευή (27/10).

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες προσέγγισαν τη μονοκατοικία της 85χρονης στην οδό Ναυαρίνου με ένα αυτοκίνητο και προσποιήθηκαν ότι τη γνωρίζουν.

Πώς συνέβη το περιστατικό στη Μεταμόρφωση

Η γυναίκα, αφού εισήλθε στην αυλή της ηλικιωμένης και προσποιούμενη την ασφαλίστρια, ανέφερε ότι ο γιος της 85χρονης οφείλει ασφάλιστρα των 180 ευρώ και ζήτησε να της τα πληρώσει επί τόπου. Το θύμα δεν είχε πάνω της το συγκεκριμένο ποσό, με την «ασφαλίστρια» να ζητάει από την ηλικιωμένη να πληρώσει την αξία τους σε χρυσαφικά.

Στη συνέχεια η δράστις ακολούθησε την 85χρονη εντός της οικίας της και, αφού την έσπρωξε, της είπε «δώσε μου ό,τι έχεις». Η ηλικιωμένη, φοβούμενη για τη σωματική της ακεραιότητα, πήγε στο σαλόνι του σπιτιού της και της έδωσε ένα κουτί γεμάτο με κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 1.300 ευρώ. Στη συνέχεια η δράστις τράπηκε σε φυγή και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του συνεργού της, με την 85χρονη να την ακολουθεί μέχρι το ΙΧ για τους ακινητοποιήσει. Οι δύο δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν από το σημείο, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να πέσει στο οδόστρωμα και να χτυπήσει στο δεξί μάτι.

Ευτυχώς, ο τραυματισμός της 85χρονης ήταν ελαφρύς και δεν χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, ενώ για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση το Αστυνομικό Τμήμα Μεταμόρφωσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr