Hellenic Train: Ξεκινούν τα εμπορευματικά δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Σήμερα το πρώτο δρομολόγιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Hellenic Train: Ξεκινούν τα εμπορευματικά δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Σήμερα το πρώτο δρομολόγιο

Κοινά βήματα προσέγγισης για την επανεκκίνηση των δρομολογίων των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών φαίνεται πως έγιναν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Hellenic Train και ΟΣΕ

Δόθηκε τελικά το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται πως έγιναν κάποια βήματα προς μία κοινή προσέγγιση με την οποία συμφωνούν και οι δύο για την επανεκκίνηση των δρομολογίων.

Ανακοίνωση της Hellenic Train επιβεβαίωνει την επανέναρξη των δρομολογίων ενώ ανακοινώνει ότι το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί απόψε:

Ξεκινούν σήμερα,  29 Μαρτίου, δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train:

  • από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, με ώρα αναχώρησης 22:20
  • από Θεσσαλονίκη προς Θριάσιο, με ώρα αναχώρησης 21:45

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το γεγονός αυτό θα αποτελέσει ένα κρίσιμο τεστ για την επανέναρξη των επιβατικών δρομολογίων, κάτι, που αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Η ασφάλεια του δικτύου είναι το κύριο μέλημα, το οποίο βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με εκπροσώπους του μετρό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr