
Η αδίστακτη Ειρήνη Μουρτζούκου: Σκότωνε με απάθεια, ψυχρότητα και σκληρότητα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο
Ως ένα πρόσωπο που με «αδίστακτη δράση» που προσπαθούσε με «εμμονή και επιμονή» να σκοτώσει παρουσίαζει η ανακρίτρια Πατρών την Ειρήνη Μουρτζούκου.Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η καθ’ ομολογίαν δολοφόνος τριών βρεφών και της αδελφής της, που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή, προσπάθησε συνολικά τέσσερις φορές να σκοτώσει ένα από τα παιδιά της, ξεκινώντας από τις 14 Σεπτεμβρίου 2023, με το «έργο» της να ολοκληρώνεται στις 17 Οκτωβρίου του ίδιου έτους.
Μάλιστα, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές η 25χρονη κρίθηκε «επικίνδυνη» και «ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων», κάτι που έφερε τη σύλληψή της, κατόπιν έκδοσης σχετικού εντάλματος.
Όπως σημειώνεται στο ένταλμα, προέκυψαν «σοβαρές ενδείξεις για επανειλημμένη αδίστακτη τέλεση της πράξης της ανθρωποκτονίας, τετελεσμένη τρεις φορές και μία σε απόπειρα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με πλήρη απάθεια, ψυχρότητα, σκληρότητα και παντελή απαξία για το έννομο αγαθό της ζωής, με μεγάλο αριθμό παθόντων μεταξύ των οποίων τρία βρέφη, ήτοι εναντίον αδύναμων ατόμων ανίκανων να αντισταθούν, εκ των οποίων τα δύο ήταν τα βιολογικά τέκνα της κατηγορουμένης».
Οι τέσσερις απόπειρες και ο θάνατος του δεύτερου παιδιού της Ειρήνης Μουρτζούκου
Στο κατηγορητήριο περιγράφεται αναλυτικά η τραγική πορεία του δεύτερου παιδιού της προς τον θάνατο.
«Στις 14-9-2023 στην Κάτω Αχαΐα και βραδινές ώρες πριν τις 00:00 π.μ. εντός της οικίας ενώ ήσουν μόνη με τo ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη αγνώστου πατρός επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση τρόπο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου επειδή ήλθε η μητέρα σου και κάλεσε το ΕΚΑΒ.
Στις 7-10-2023 και περί ώρα 20:30 εντός θαλάμου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα όπου νοσηλευόταν το ως άνω ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση τρόπο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου επειδή επενέβη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Στις 9-10-2023 περί ώρα 18:00 και ώρα 22:00 εντός θαλάμου του ΝοσοκομείουΠαίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν το ως άνω ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου επειδή επενέβη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Στις 12-10-2023 και περί ώρα 20:30 εντός θαλάμου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν το ως άνω ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη, επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου επειδή επενέβη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου» αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το οποίο αναλύει και την τελική «επιτυχή» δράση της μητέρας σε βάρος της Μαρίας-Φρειδερίκης:
«Στις 17-10-2023 και περί ώρα 3:30 πμ, εντός θαλάμου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν το ως άνω ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη, σκότωσες το ανωτέρω ανήλικο θήλυ βρέφος που, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) προκαλώντας του υποξία με ασφυκτικό υποξικό μηχανισμό, από την οποία ως μόνη ενεργό αιτία επήλθε ο θάνατός του, γνωρίζοντας ότι του αφαιρούσες τη ζωή και θέλοντας να επέλθει ο θάνατός του».
Ο θάνατος του πρώτου παιδιού της Ειρήνης Μουρτζούκου στο Καραμανδάνειο
Επίσης, στο κατηγορητήριο περιγράφεται λεπτομερώς η μία προσπάθεια θανάτωσης του παιδιού της φίλης της, στις 11/12/2020 εντός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα, όπου η 25χρονη κατηγορουμένη κλήθηκε να μείνει με το μωρό μέχρι η μητέρα του να επιστρέψει αλλά και η μοιραία για τη ζωή του παιδιού απόφραξη των αναπνευστικών οδών του στις 4/2/2021.
«Στην Κάτω Αχαΐα στις 18-6-2022, σε αδιευκρίνιστο ακόμη χρόνο και πάντως πριν τις 23:30 μ.μ., ενεργώντας με πρόθεση, ευρισκόμενη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τέλεσες το έγκλημα της ανθρωποκτονίας, όντας μέλος οικογένειας, σε βάρος άλλου μέλους της οικογένειάς σου. Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω χρόνο, σκότωσες το ανήλικο θήλυ βρέφος σου αγνώστου πατρός, που γεννήθηκε την 1-6-2022, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) προκαλώντας του υποξία με ασφυκτικό υποξικό μηχανισμό, από την οποία ως μόνη ενεργό αιτία επήλθε ο θάνατός του, γνωρίζοντας ότι του αφαιρούσες τη ζωή και θέλοντας να επέλθει ο θάνατός του», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Η απόπειρα δολοφονίας της φίλης της -«Της έβαλε στο πρόσωπο ένα μαξιλάρι για να φράξει τις αναπνευστικές οδούς»
Τέλος για την απόπειρα δολοφονίας της φίλης της που της αποδίδεται, στο κατηγορητήριο περιγράφεται ότι είχε αποφασίσει σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσει την τότε μόνιμη σύντροφό της ενώ αυτή κοιμόταν:
«Της έβαλες στο πρόσωπο ένα μαξιλάρι προκειμένου να φράξεις εντελώς τις αναπνευστικές οδούς ώστε να μη μπορεί να αναπνεύσει, πλην όμως δεν κατόρθωσες να επιτύχεις τον ανθρωποκτόνο σκοπό σου, από λόγους εξωτερικούς και ανεξάρτητους της θελήσεώς σου, διότι η παθούσα ξύπνησε και έτσι δεν επήλθε ο θάνατός της, τον οποίο εσύ επεδίωκες»
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr