Η απίθανη ιστορία ενός Αυστραλού ναυαγού που κολύμπησε 17 χιλιόμετρα σε θάλασσα γεμάτη με καρχαρίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απίθανη ιστορία ενός Αυστραλού ναυαγού που κολύμπησε 17 χιλιόμετρα σε θάλασσα γεμάτη με καρχαρίες

Έπεσε στη θάλασσα, το σκάφος του έφυγε και εκτός από το σκοτάδι έπρεπε να γλιτώσει και από τους καρχαρίες.
Έπεσε στη θάλασσα, το σκάφος του έφυγε και εκτός από το σκοτάδι έπρεπε να γλιτώσει και από τους καρχαρίες.

Μια τρομακτική εμπειρία βίωσε ένας Αυστραλός που βρέθηκε μόνος και αβοήθητος σε θάλασσα του Παναμά γεμάτη από καρχαρίες. Μάλιστα, χρειάστηκε να κολυμπήσει 17 χιλιόμετρα μέχρι να βρει στεριά.

Ο Τζον Ντιρ το 2019 αποφάσισε να ταξιδέψει με το σκάφος του, όμως η μοίρα του έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι. Ενώ ψάρευε σε θάλασσα του Παναμά, έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα στη θάλασσα. Ανήμπορος μέσα στο νερό, έβλεπε το σκάφος του να απομακρύνεται χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

Μιλώντας για την δυσάρεστη εμπειρία του στην Daily Mail της Αυστραλίας διηγήθηκε: «Θυμάμαι απλώς να πέφτω στο νερό και καθώς έβλεπα το σκάφος μου να απομακρύνεται, σκέφτηκα ότι τελείωσα, ότι θα πεθάνω. Όλα έγιναν γρήγορα. Έβαλα το πόδι μου σε λάθος μέρος και ξαφνικά βρέθηκα στο νερό, το σκάφος μου να απομακρύνεται και να μένω μόνος και αβοήθητος. Δεν ξέρω αν ήταν πανικός, αλλά άρχισα να ουρλιάζω».

Καθώς βρέθηκε στα βαθιά νερά χωρίς σκάφος και έπρεπε να βρει στεριά, συνειδητοποίησε ότι του έμενε λίγος χρόνος, καθώς άρχισε να σκοτεινιάζει. «Βρέθηκα στο νερό χωρίς την ασφάλεια που μου παρείχε το σκάφος μου. Ήμουν περίπου 17 χιλιόμετρα μακριά από την στεριά χωρίς σωσίβιο», έγραψε στο Instagram.

Παρόλα αυτά άρχισε να λειτουργεί το ένστικτο επιβίωσης και έτσι άρχισε να κολυμπάει προς το σημείο όπου βρισκόταν η στεριά. Ωστόσο, για να φτάσει στον προορισμό του έπρεπε να κολυμπήσει σε βαθιά και άγνωστα νερά, γεμάτα με καρχαρίες. Κάποια στιγμή ένιωσε κάτι να τον δαγκώνει στο πόδι και πανικοβλήθηκε.

«Φοβήθηκα ότι ήταν καρχαρίας και έπαθα πανικό. Άρχισα να ουρλιάζω, να κλωτσάω και να χτυπάω προς κάθε κατεύθυνση για τον τρομάξω. Ήξερα ότι οι δυνάμεις μου με εγκατέλειπαν, είχα κουραστεί αλλά αποφάσισα να συνεχίσω να κολυμπάω γρήγορα. Σύντομα συνειδητοποίησα ότι με τσιμπούσαν ψάρια. Με ακολουθούσαν και είχα σημάδια από δαγκώματα και γρατσουνιές», συνέχισε να λέει.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr