Η Αθήνα στις μεγαλουπόλεις με τον καθαρότερο αέρα παγκοσμίως – Ποια ελληνική πόλη έχει τη χειρότερη ατμόσφαιρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αθήνα στις μεγαλουπόλεις με τον καθαρότερο αέρα παγκοσμίως – Ποια ελληνική πόλη έχει τη χειρότερη ατμόσφαιρα

H έκθεση της IQAir για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας δίνει στατιστικά στοιχεία για την κατάσταση στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, αλλά και φέτος σε -σχεδόν- real time.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ελβετικού οργανισμού που ελέγχει την ποιότητα του αέρα με δεδομένα που αντλεί από περισσότερους από 30.000 σταθμούς παρακολούθησης σε όλο τον κόσμο, η Αθήνα συγκαταλέγεται στην πρώτη 20άδα από πλευράς μεγαλουπόλεων στον πιο καθαρό αέρα!
GREEN 19/03/2024 18:20

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η Αθήνα φέτος είναι 14η στη σχετική λίστα, με το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και τη Μελβούρνη στην Αυστραλία να κατέχουν τις πρώτες δύο θέσεις.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, φέτος τη θεωρητικά πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα έχει η Πάτρα, όμως πρέπει να τονιστεί πως, με βάση την κλίμακα της IQAir, η ατμόσφαιρα κρίνεται «μέτρια» και όχι κακή. Η πιο καθαρή ατμόσφαιρα μετρήθηκε στα Χανιά για το 2024.

Ακόμη, τα στοιχεία δείχνουν πως για το 2023 η πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα μετρήθηκε στο Ίλιον, ενώ η πιο καθαρή στον Άγιο Μάρκο Κέρκυρας.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, πως οι σταθμοί υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και όχι σε κάθε νομό.

Η έκθεση της IQAir κατατάσσει την Ελλάδα στην 51η θέση των χωρών με τον πιο καθαρό αέρα για το 2023, ενώ το Πακιστάν έχει τη θλιβερή πρωτιά του πιο μολυσμένου αέρα για την περσινή χρονιά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr