Η δηλητηρίαση εξετάζεται ως η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η δηλητηρίαση εξετάζεται ως η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στη Λάρισα από τον ξαφνικό θάνατο της 19χρονης ναυτικής δοκίμου στην Ιταλία ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στη Λάρισα από τον ξαφνικό θάνατο της 19χρονης ναυτικής δοκίμου στην Ιταλία ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι στο πλοίο «Προμηθεύς».

H δηλητηρίαση φέρεται ως το επικρατέστερο αίτιο που έκοψε τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής της Θάλειας, της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, αναφέρει το onlarissa.gr, μεταφέροντας πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό κύκλο της άτυχης κοπέλας.

Αυτή τουλάχιστον ήταν η πρώτη εκτίμηση στο σπίτι της, στη Λάρισα, εκεί όπου η είδηση του θανάτου της έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία τονίζει το onlarissa.gr .

Η κοπέλα δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ενώ ο κορoνοϊός που είχε νοσήσει νωρίτερα, είχε αρνητικοποιηθεί εν πλω. Ένα σενάριο είναι ο οργανισμός της κοπέλας από την πρόσφατη νόσηση να ήταν αδύναμος, όμως τα πάντα φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από τη στάση που έκανε το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στην Τυνησία, εκεί όπου αναζητείται η άκρη του νήματος, για το τι και που έφαγε η Θάλεια που να της προκάλεσε δηλητηρίαση. Σημειώνεται πως με παρόμοια συμπτώματα νοσηλεύονται δύο ακόμη δόκιμοι στο νοσοκομείο της Νάπολης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στον εκπαιδευτικό πλου συμμετείχαν 158 δόκιμοι σε δύο πλοία, τη φρεγάτα «Κανάρης» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς». Η 19χρονη δόκιμος επέβαινε στο «Προμηθεύς». Την Τρίτη εμφάνισε πυρετό και αμέσως της χορηγήθηκαν αντιπυρετικά και αντιβίωση, ωστόσο τα συμπτώματα επέμεναν.

Τα δύο πλοία κατευθύνονταν προς Νάπολη, ωστόσο λόγω της ασθένειας της 19χρονης επέσπευσαν τον κατάπλου. Με την άφιξή τους στην πόλη της Ιταλίας, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και έπειτα σηψαιμία.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στην ανακοίνωση που εξέδωσε εξηγεί ότι η κοπέλα διακομίσθηκε την Τρίτη σε νοσοκομείο της Νάπολης λόγω «εμπύρετου αγνώστου αιτιολογίας».

«Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τα αίτια του θανάτου παραμένουν άγνωστα και στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει τα πάντα, ακόμη και πληροφορίες πως είχε νοσήσει πρόσφατα με κορονοϊό.

Ο άδικος χαμός της νεαρής κοπέλας έχει βυθίσει την οικογένειά της και τη Λάρισα στην απόλυτη θλίψη και είναι δύσκολο να συλλάβει ο ανθρώπινος νους ότι ένα κορίτσι με όλη τη ζωή του μπροστά, που πέρυσι με την είσοδό της στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της εύχονταν όλοι να έχει μια «καλή φοιτητική ζωή», δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

«Μας πήραν χθες να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να τη στηρίξουν», ανέφερε σε δηλώσεις του (MEGA) ο αδελφός της άτυχης Θάλειας. «Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πώς και πώς», επεσήμανε, λέγοντας ότι ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. «Εδωσε και δεύτερη φορά Πανελλαδικές για να περάσει στο Ναυτικό. Ηταν το όνειρό της από μικρή».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr