Η Εκκλησία καλεί τους πιστούς να πηγαίνουν με rapid test στους ναούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εκκλησία καλεί τους πιστούς να πηγαίνουν με rapid test στους ναούς

Μετά την κριτική για τους ναούς που εξαιρέθηκαν από τα πρόσφατα μέτρα, η Εκκλησία παίρνει πάνω της το θέμα των ελέγχων των πιστών που είναι ανεμβολίαστοι.

Η Ιερά Σύνοδος, σε εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας ισχυρό μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid test ή pcr).

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος των τεστ θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Η εγκύκλιος, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα για την είσοδο των πολιτών στις εκκλησίες, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση πέρσι τις έκλεισε και το 2020 δεν κάναμε Πάσχα.

Τους λόγους για τους οποίους εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από το μέτρο των rapid test εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Σχετικά με τις εκκλησίες, δεν είναι ίδιος ο κόσμος που θα πάει στην εκκλησία την Κυριακή με αυτούς που μετακινούνται καθημερινά. Το μέτρο θα δημιουργούσε μεγαλύτερο χάσμα, στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχει η επίσημη, υπεύθυνη στάση απέναντι στον εμβολιασμό, όμως υπάρχει κι ένα κομμάτι που πιστεύει ότι ο ιός κατασκευάστηκε για να πλήξει την πίστη και τα θρησκευτικά μας πιστεύω. Αν θέλουμε να διογκώσουμε το χάσμα και να μην καταφέρουμε να πείσουμε κανέναν να εμβολιαστεί, ορθώς ασχολούμαστε με την εκκλησία», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr