Η Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου για τις εξελίξεις στα ΕΛΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου για τις εξελίξεις στα ΕΛΤΑ

Ο λαός του Μαρμαρίου έχει αποδείξει πως μπορεί να κρατήσει το κατάστημα ανοιχτό μέσα από την οργάνωση και την πάλη του

Σε επιφυλακή πρέπει να είναι οι κάτοικοι του Μαρμαρίου και των χωριών καθώς η Κυβέρνηση με τροπολογία που ψήφισε την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ. Αυτό ομολόγησε ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας στη συνεδρίαση λέγοντας πως η τροπολογία αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου της Κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ που είναι η εύρεση «στρατηγικού επενδυτή».

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στα χνάρια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που «άνοιξε το χορό» της ιδιωτικοποίησης βάζοντας τα ΕΛΤΑ στο «υπερταμείο». Έτσι, τώρα επιδιώκει με fast track διαδικασίες να «καθαρίσει» από εργασιακά δικαιώματα με σκοπό τη «μείωση του μισθολογικού κόστους», για λογαριασμό των επενδυτών.

Η τροπολογία προβλέπει την απόλυση, με την μέθοδο της «εθελούσιας εξόδου», 2.000 εργαζομένων από τους περίπου 5.500 και την πρόσληψη προσωπικού αορίστου χρόνου κατά παρέκκλιση της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Προβλέπει επίσης προσλήψεις ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας.  Όλα αυτά σε μια περίοδο που οι εταιρίες ταχυμεταφορών έχουν υπερδιπλασιάσει τα κέρδη τους από τη μεγάλη αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Άλλωστε, από την προηγούμενη προσπάθεια της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της διοίκησης των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο του καταστήματος του Μαρμαρίου, είναι γνωστό πως μοναδικό κριτήριο είναι το κέρδος και όχι η εξυπηρέτηση των κατοίκων. Για αυτό προτείνουν αντί για κατάστημα με διανομέα και υπάλληλο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, την δημιουργία «ταχυδρομικού πρακτορείου» για την παραλαβή δεμάτων και «συχνότητα διανομής σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες». Δηλαδή, υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στο Μαρμάρι.

Η αισχρή προσπάθεια της κυβέρνησης για να περάσει fast track αντιλαϊκά μέτρα εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων πρέπει να πέσει στο κενό!

Ο λαός του Μαρμαρίου έχει αποδείξει πως μπορεί να κρατήσει το κατάστημα ανοιχτό μέσα από την οργάνωση και την πάλη του!

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευάς

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr