Η λάσπη μπλοκάρει… τη μάθηση- Αδιανόητα εμπόδια πρόσβασης μαθητών στα σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η λάσπη μπλοκάρει… τη μάθηση- Αδιανόητα εμπόδια πρόσβασης μαθητών στα σχολεία

Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στο 5ο Δημοτικό και στο 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου

Δεν είναι όμορφο το θέαμα να βλέπεις μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου και της πρώτης, δευτέρας δημοτικού, να πατάνε πάνω στη λάσπη προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους. Να υπάρχει ο κίνδυνος κάποιο παιδί να γλιστρήσει και να χτυπήσει.

Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στο 5ο Δημοτικό και στο 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου (κυρίως) όταν βρέχει, αφού δεν υπάρχει άσφαλτος έως την είσοδο των σχολείων, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι μητέρες να αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, έχοντάς τα στην αγκαλιά τους.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην εφημ. «Πατρίς» η Χ.Γ. μητέρα παιδιών Δημοτικού και νηπιαγωγείου που μας τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα ο δήμος να τοποθετήσει άσφαλτο τουλάχιστον έως τις εισόδους των σχολείων, προκειμένου να μην κινδυνεύουν τα παιδιά όταν βρέχει να πατήσουν στη λάσπη, να γλιστρήσουν και να χτυπήσουν. Χαρακτηριστικά η Χ.Γ. μας τόνισε:

«Όταν βρέχει η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη για τα παιδιά, τόσο του νηπιαγωγείου, όσο και του Δημοτικού, αφού πρέπει να περνάνε μέσα από τη λάσπη για να πάνε στο σχολείο τους. Πρόκειται για μικρά παιδιά, τα οποία αναγκαζόμαστε και τα παίρνουμε αγκαλιά, προκειμένου να τα πάμε στο σχολείο ή να τα φέρουμε από αυτό. Με το που τελειώνει το τελευταίο σπίτι στην περιοχή, τελειώνει και η άσφαλτος, ενώ η πόρτα του νηπιαγωγείου είναι 3 μέτρα μετά από εκεί που τελειώνει η άσφαλτος. Πριν από κάποιο διάστημα ήρθαν και έριξαν λίγο χώμα στην περιοχή, αλλά μετά τις βροχές, έχει μετατραπεί σε βούρκο ο δρόμος και υπάρχει μεγάλη δυσκολία μετακίνησης των παιδιών μας. Ούτε εμείς δεν μπορούμε να πατήσουμε καλά – καλά. Μπορεί ακόμα και να κινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι τωρινή, αλλά επικρατεί εδώ και 18 χρόνια περίπου. Από τον Δήμο έχουν πει ότι όταν γίνει ο περιφερειακός, θα φτιαχτεί και το συγκεκριμένο σημείο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε πάρα πολλά χρόνια για να συμβεί αυτό. Εγώ έχω παιδί και στην πρώτη δημοτικού και στο νηπιαγωγείο και καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη είναι για μας τους γονείς αυτή η κατάσταση. Είναι κρίμα τα παιδάκια να πατάνε στη λάσπη για να πηγαίνουν στο σχολείο τους. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο δαπανηρό να ρίξουν λίγα μέτρα ακόμη τσιμέντο για να μπορούν να μπαίνουν τα παιδιά, είτε στο δημοτικό, είτε στο νηπιαγωγείο».

ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr