ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών

Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των  φοιτητών
Την Τετάρτη 10 Μαρτίου

Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των  φοιτητών  ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης και καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τετάρτη 10 Μάρτη στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Χαλκίδας στις 13.00 διεκδικώντας  ανοιχτές σχολές με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης που οι σχολές είναι κλειστές εδώ και ένα χρόνο. Είναι πολιτική επιλογή να μην παρθεί κανένα μέτρο ώστε οι φοιτητές να γυρίσουν στα αμφιθέατρα.

Καταδικάζουμε και αντιπαλεύουμε το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται εν μέσω πανδημίας και με τις σχολές κλειστέςκαι   προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και άλλων υποδομών καταστολής στα πανεπιστήμια, ενώ ταυτόχρονα υψώνονται νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση μέσω ρυθμίσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια καταστολήςκάθε αγωνιστικής και διεκδικητικής φωνής που δεν δέχεται την μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα και τη μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους!

Αποφασιστικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας και μέσα στην πανδημία για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία που θα εξασφαλίζει την προστασία της υγείας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr