Η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Καρυστίας [εικόνες]
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Καρυστίας [εικόνες]

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον περίλαμπρο και περικαλή πανηγυρίζοντα Θεομητορικό ιερό ναό της στην Κύμη
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε  η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  στον περίλαμπρο και περικαλή πανηγυρίζοντα Θεομητορικό ιερό ναό της στην Κύμη στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.
Την παραμονή της εορτής εσπέρας του Σαββάτου 14 Αυγούστου  τελέσθηκε με βάση των υγειονομικών διατάξεων έξωθεν του ιερού ναού ο Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ αποδίδιδοντας τους πανηγυρικούς εσπέριους ύμνους και των Εγκωμίων της Παναγίας στον ανθοστόλιστο Επιτάφιο της πλαισιούμενος απο τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τον Πρωτοπρ Γεώργιο Μπίτσικα εφημέριο Ιερού Ναού Ταξιαρχών Κύμης τον Οικονόμο Απόστολο Μπασάνο εφημέριο Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης τον Διάκονο Πρόδρομο Γκέγκε   με την συμμετοχή πολλών πιστών απο την Κύμη που συμμετείχαν να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε εόρτια καταλλήλως προς τους συμμετέχοντες πιστούς που συμμετείχαν μεταξύ εκ των οποίων του Αντιδημάρχου κ. Αλεξάνδρου Θεοδώρου του Προέδρους της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Αγγέλου Μαργέλη και του πρώην Δημάρχου  κ. Δημητρίου Θωμά.
Το εσπέρας της Θεομητορική Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστάτησε στον φερώνυμο βυζαντινό ιερό ναό της ενορίας Καδδίου επαρχίας Κονιστρών  κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο εκ του Οικουμενικού Πατριρχείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος πλαισιούμενος απο τον Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο
και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή ο οποίος και ανέλαβε την άψογη οργάνωση και ευπρέπια του ιερού ναού της γενετείρας του.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος ακολούθως προέστη των εγκωμίων και της λιτανείας του Επιταφίου της Παναγίας πέριξ του ιερού ναού εν συνεχεία  ευλόγησε τους άρτους και ευχήθηκε εόρτια καταλλήλως προς τους συμμετέχοντες πιστούς που τίμησαν την εορτή ιστάμενοι με βάση των υγειονομικών διατάξεων.
Την επομένη ημέρα της εορτής Κυριακή 15 Αυγούστου  ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ιερούργησε στον Θεομητορικό ιερό ναό της Παναγίας Λιαουτσάνισσας και κήρυξε τον θείο λόγο και ευχήθηκε καταλλήλως εόρτια προς του συμμετέχοντες πιστούς που προσήλθαν στην Θεία Ευχαριστία.
Καθώς επίσης στο αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών με την θαυμάσια απόδοση των ύμνων της λαμπρής πανηγύρεως.
Φωτογραφίες Μάριος Μυλωνάς.    Ευάγγελος Στάμου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr