IEK PRAXIS: Συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

IEK PRAXIS: Συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα

Νοστιμότατη συνταγή από τα IEK PRAXIS

Συνταγή για ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ από τον Άγγελο Λάντο, executive chef (Σπονδή /2* Michelin) και διευθυντής Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS

Υλικά

Εντόσθια αρνιού: συκώτι, καρδιά, έντερα, πνευμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Φρέσκο Κρεμμύδι
Φρέσκος Άνηθος
Μαρούλι
Ζωμός κοτόπουλο ή ζωμός λαχανικών
3 κρόκους αυγών για το αυγολέμονο
Χυμός από ένα λεμόνι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Προαιρετικά: φρέσκα φύλλα εσκαρόλ

Εκτέλεση

1. Μπλανσάρουμε όλα τα εντόσθια του αρνιού μαζί σε μία κατσαρόλα.
2. Σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε, ραγού.
3. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
4. Κόβουμε με το χέρι, τα φύλλα του μαρουλιού και του εσκαρόλ σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
5. Αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν, αλλά να παραμείνει ζωντανό πράσινο το χρώμα τους.
6. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν.
7. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και δοκιμάζουμε.
8. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του άνηθου και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
9. Αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή θερμοκρασία για περίπου 20’.
10. Αποσύρουμε από την θερμοκρασία και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
11. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το λεμόνι και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα φροντίζοντας να μην κόψει το αυγολέμονο.
12. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον λεμόνι και αλατοπίπερο.

Σπούδασε Στην Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS και Γίνε ο Chef Που Ξεχωρίζει.

Κάνε Κλικ Εδώ https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/tehnikos-mageirikis-tehnis-arhimageiras-chef

Στο ΙΕΚ PRAXIS Οι Βραβευμένοι Chefs Είναι Οι Καθημερινοί Καθηγητές σου.

• Χαλκίδα 22210-74005 • Αθήνα 210-8230090

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr