Ιεράπετρα: «Έσφαξα τη μάνα σου» – Τα πρώτα λόγια του 54χρονου συζυγοκτόνου στην κόρη του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιεράπετρα: «Έσφαξα τη μάνα σου» – Τα πρώτα λόγια του 54χρονου συζυγοκτόνου στην κόρη του

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε την Κυριακή ο 54χρονος συζυγοκτόνος στην Ιεράπετρα και την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, για να απολογηθεί για την άγρια δολοφονία της 48χρονης πρώην συζύγου

Την εκπροσώπηση της οικογένειας ανέλαβε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ανέφερε πως ήρθε σε επαφή με την 22χρονη κόρη του ζευγαριού, μέσω κάποιας κοινής γνωστής.

«Τα τέσσερα παιδιά είναι σοκαρισμένα, δεν μπορούν να το διαχειριστούν, από όσο μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε, αυτό που συνέβη». Όπως σημείωσε ο κ. Λύτρας, ο 54χρονος δράστης ήξερε πολύ καλά τι πήγε να κάνει και μάλιστα είχε ήδη προαναγγείλει τι θα συμβεί από την προηγούμενη ημέρα. «Μου είπε η μεγάλη κόρη, ότι το προηγούμενο βράδυ σαν να χαιρέτησε ο πατέρας και τα τέσσερα παιδιά. Έχω έρθει σε επικοινωνία και με άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν διάφορες καταστάσεις. Πήγε και τη βρήκε στο σημείο που εργαζόταν και με 16 μαχαιριές, έγινε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα».

Πρόσθεσε δε, πως ο 54χρονος άνδρας παρακολουθούσε την άτυχη Νεκταρία, κάτι που γνωρίζουν και τα παιδιά: «Γνώριζαν ότι την παρακολουθούσε και το είχαν συζητήσει με τη μητέρα τους. Την ημέρα που έγινε η δολοφονία, είχε πει η μητέρα τους στην πιο μικρή κόρη, ότι “με παρακολουθεί και μόλις τελειώσω τη δουλειά μου θα πάω στο Τμήμα“». Ωστόσο, ο κ. Λύτρας υπογράμμισε πως πράγματι δεν υπήρχε καταγεγραμμένο περιστατικό στην Αστυνομία διότι δεν υποβλήθηκε ποτέ μήνυση. «Είχε πάει όμως στο Τμήμα και προφανώς γνώριζαν οι αστυνομικοί, σε μια μικρή κοινωνία ότι υπήρχαν προβλήματα στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Μήνυση δεν είχε κάνει, σε αντίθεση, είχε υποβάλλει μήνυση η μεγάλη κόρη διότι την είχε χτυπήσει στο παρελθόν».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, το πιο παράδοξο είναι ότι το ζευγάρι παρότι ήταν χωρισμένο, ο εν διαστάσει σύζυγος δεν ήθελε να αποχωρήσει από το σπίτι, κάτι που προκαλούσε συνεχώς εντάσεις ανάμεσα στον 54χρονο και την 48χρονη Νεκταρία. «Κάποια στιγμή, μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά, έφυγε η μητέρα, με τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών και εν γνώσει τους. Καθημερινά όμως, τα επισκεπτόταν, τους μαγείρευε απλά προσπαθούσε κατά αυτόν τον τρόπο, από τη στιγμή που δεν συμμορφωνόταν ο πρώην σύζυγος της, αποχώρησε η ίδια. Ο συγκεκριμένος, δεν ήθελε τον χωρισμό παρότι του το είχε ξεκαθαρίσει πολλά χρόνια και πήγε και έκανε την αποτρόπαια πράξη, μόλις πληροφορήθηκε ότι η πρώην σύζυγος του είχε κάποια σχέση με κάποιον άλλον».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Λύτρας και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών, ο πατέρας τους γνώριζε για την σχέση αυτή μήνες ή αρκετές ημέρες. «Δεν είναι ότι το πληροφορήθηκε εκείνη την ημέρα. Το γνώριζε από πριν. Πήρε ένα μαχαίρι 30 εκατοστών και πήγε στην εργασία της».

Το συγκλονιστικό, όπως συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας, είναι ότι ο 54χρονος, αμέσως μετά την αποτρόπαια αυτή πράξη, πήρε τηλέφωνο την κόρη του και της είπε επί λέξει πως: «Έσφαξα τη μάνα σου». «Από εκεί και πέρα, το παιδί βρίσκεται ακόμη σε μια δύσκολη κατάσταση. Μάλιστα, επειδή η κόρη θέλησε να το διασταυρώσει πήρε την μητέρα της τηλέφωνο, όπου το σήκωσε πάλι ο πατέρας της καθώς ήταν εκείνη την ώρα στο σημείο».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις αναφορές για ψυχολογικά προβλήματα του δράστη ο κ. Λύτρας είπε πως δεν φαίνεται ένας άνθρωπος που έχει το ακαταλόγιστο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr