Ηλιούπολη: Το επικρατέστερο σενάριο της δολοφονίας – Σκότωσε τη μητέρα του ενώ καθόταν στην καρέκλα και μετά αυτοκτόνησε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιούπολη: Το επικρατέστερο σενάριο της δολοφονίας – Σκότωσε τη μητέρα του ενώ καθόταν στην καρέκλα και μετά αυτοκτόνησε

Το σενάριο ο γιος να σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια -μετά από ώρες, ενδεχομένως και ημέρες- ο ίδιος να έβαλε τέλος στη ζωή του είναι το επικρατέστερο για τις Αρχές για την Ηλιούπολη.

Τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αλλά και από τις νεκροψίες θα δώσουν περισσότερα στοιχεία και την πλήρη και απόλυτη εικόνα για το τι συνέβη στο σπίτι της Ηλιούπολης όπου ζούσαν η 63χρονη γυναίκα με τον 36χρονο γιο της.

Αν και αρχικά το σενάριο της διπλής δολοφονίας ήταν ανοικτό, τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση, αλλά και κάποια περαιτέρω, κάνουν τις Αρχές να εμφανίζονται σχεδόν βέβαιες για το σενάριο ο 36χρονος να σκότωσε τη μητέρα του και μετά ο ίδιος να αυτοκτόνησε.

Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ αυτού του σεναρίου είναι τα εξής τρία:

Ο θάνατος της μητέρας προηγήθηκε του γιου. Όπως φαίνεται να προκύπτει από ιατροδικαστικά ευρήματα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο θάνατος της μητέρας στο σπίτι της Ηλιούπολης φαίνεται ότι επήλθε από τρεις ημέρες έως 12 ώρες πριν τον θάνατο του γιου της, ο οποίος όταν εντοπίστηκε ήταν σε νεκρική ακαμψία.
Σε ό,τι αφορά την μπαλκονόπορτα που βρέθηκε ανοιχτή και είχε κινήσει στην αρχή υποψίες για δολοφονική ενέργεια, οι ίδιες αστυνομικές πηγές σημειώνουν πως ήταν απλώς ανοιχτή και όχι παραβιασμένη.
Στο σπίτι βρέθηκαν χρήματα, κάτι που δεν συνηγορεί υπέρ του σεναρίου της ληστείας.

Την πυροβόλησε στην καρέκλα, αυτοκτόνησε ώρες αργότερα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 63χρονη μητέρα βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στον κρόταφο καθισμένη στην πολυθρόνα της στο σπίτι τους στην Ηλιούπολη, κανονικά ντυμένη.

Ο γιος της, πάλι, βρέθηκε χωρίς τα ρούχα του, νεκρός στο κρεβάτι της μητέρας του.

Σε ό,τι αφορά την καραμπίνα που βρέθηκε σε διαφορετικό σημείο, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο γιος να τραυματίστηκε πιο ελαφρά στην προσπάθειά του να αυτοκτονήσει και μετά τον πυροβολισμό να έκανε κάποια βήματα μέχρι που κατέληξε και έπεσε στο κρεβάτι όπου και πέθανε.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, νωρίτερα το πρωί, αναφερόμενη στο έγκλημα αυτό, ξεκαθάρισε ότι όλα ερευνώνται για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Πρόσθεσε πως το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής έχει αναλάβει την προανάκριση, ενώ απαντήσεις αναμένεται να δώσει και η ιατροδικαστική εξέταση των δύο θυμάτων που βρέθηκαν από πυροβόλο όπλο θανάσιμα τραυματισμένα σε διαφορετικό χώρο το καθένα από αυτά. Αλλά είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσουμε είτε την εγκληματική ενέργεια, είτε την ύπαρξη κάποιου τρίτου προσώπου μέσα στον χώρο. Επισημαίνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ανέφερε ακόμη πως ο χώρος στο σπίτι όπου έμεναν μητέρα και γιος δεν έμοιαζε αναστατωμένος, δεν τον είχαν ψάξει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr