Ιωακείμ Παντελάκης: 25 χρόνια από τον χαμό του υποσμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας ανοιχτά της Σκύρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωακείμ Παντελάκης: 25 χρόνια από τον χαμό του υποσμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας ανοιχτά της Σκύρου

Ο Υποσμηναγός (Ι) Ιωακείμ Παντελάκης έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος Mirage 2000, του οποίου ήταν κυβερνήτης έπεσε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου.

Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια, στις 28 Ιουλίου 1997, ο Υποσμηναγός (Ι) Ιωακείμ Παντελάκης έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος Mirage 2000, του οποίου ήταν κυβερνήτης έπεσε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου.

Η εντατική εκπαίδευση για να αντιμετωπιστεί ο Τούρκος εισβολέας σε ρεαλιστικές συνθήκες είναι η καθημερινή πραγματικότητα των Ιπταμένων της Π.Α.

Ο Υποσμηναγός (Ι) Ιωακείμ Παντελάκης σε μία τέτοια εκπαίδευση έμελε να χάσει τη ζωή του, όταν το αεροσκάφος Mirage 2000, στο οποίο ήταν κυβερνήτης έπεσε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου.

Το αεροσκάφος με ακόμη ένα, ιδίου τύπου, είχε απογειωθεί από την Τανάγρα για άσκηση αναχαίτισης 2 εναντίον 2. Συνολικά στην περιοχή βρίσκονταν 4 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, με τα δύο να παίζουν τον ρόλο του εισβολέα και τα άλλα 2 να τα αναχαιτίζουν. Το αεροσκάφος του Υποσμηναγού πετούσε γύρω στις 10.50 εκείνης της ημέρας μεταξύ 500 και 1000 ποδών όταν χάθηκε.

Οι μαρτυρίες έκαναν λόγο για έναν παφλασμό που είδαν οι άλλοι πιλότοι στην θάλασσα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr