Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

Το εστιακό βάθος του εν λόγω σεισμού στο Λασίθι υπολογίστηκε σε μόλις 4,9 χιλιόμετρα.

Ένας σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής (31/03), ανοιχτά του Λασιθίου.

Το εστιακό βάθος του εν λόγω σεισμού στο Λασίθι υπολογίστηκε σε μόλις 4,9 χιλιόμετρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός καταγράφηκε στις 13:38, με επίκεντρο τα 68 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γουδουρά Λασιθίου.

ΣΕΙΣΜΟΣ: Τι πρέπει να κάνετε την ώρα της δόνησης
Εάν είσαι μέσα σε κτίριο:

Μείνε στο χώρο που βρίσκεσαι και διατήρησε την ψυχραιμία σου.

Σκύψε, καλύψου κάτω από ένα γερό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο) και κράτησε με το χέρια σου το πόδι του. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλο έπιπλο σκύψε στο μέσον του δωματίου μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σου και προστάτευσε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σου. Απομακρύνσου από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, φεγγίτες ή γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σε τραυματίσουν.

Eάν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο:

Απομακρύνσου από τις προσόψεις των κτιρίων, στύλους με ηλεκτροφόρα καλώδια ή άλλα επικίνδυνα σημεία (όσο αυτό είναι δυνατόν) και προφυλάξου κατάλληλα.

Απομακρύνσου από την ακτή. Ύστερα από ισχυρό σεισμό μπορεί να δημιουργηθούν θαλάσσια κύματα βαρύτητας (tsunamis).

Μείωσε την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου, και στάθμευσε στο πιο κοντινό, ασφαλές σημείο, μακριά από προσόψεις κτιρίων, αερογέφυρες, ηλεκτροφόρα καλώδια κ.ά.. Φρόντισε να μην εμποδίζεις την κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr