«Καμπανάκι» Μαρουσάκη: «Έρχεται νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» Μαρουσάκη: «Έρχεται νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης»

Το μίνι καλοκαίρι στην καρδιά του Απριλίου αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή (15/4),

Ωστόσο ο γνωστός μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει δυναμική επιστροφή της αφρικανικής σκόνης στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

«Περιορίζεται πρόσκαιρα ο βοριάς σήμερα, εξαπλώνεται και πάλι αύριο με τη ξηρασία να συνεχίζεται κι ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας ”χτυπά” και πάλι την πόρτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας που πολύ πιθανό να συνοδευτεί και από λασποβροχές», γράφει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κοινοποιώντας την σημερινή πρόγνωσή του στην τηλεόραση του OPEN.

Υπενθυμίζεται ότι το κύμα αφρικανικής σκόνης που σκέπασε τη χώρα προ ημερών δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις ευπαθείς ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι δημιουργήθηκαν μέχρι και ουρές στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Όπως ανέφερε, ένα έντονο κύμα αφρικανικής σκόνης θα κινηθεί προς την κεντρική Μεσόγειο και κεντρική Ευρώπη χωρίς να επηρεάζει τη χώρα, όμως από την Κυριακή ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης κυρίως στην κεντρική, νότια και Στερεά Ελλάδα και θα επηρεάσει τη χώρα έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr