Κάμπιες «πολιορκούν» ένα ολόκληρο χωριό – Κραυγή βοήθειας από τους κατοίκους (pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάμπιες «πολιορκούν» ένα ολόκληρο χωριό – Κραυγή βοήθειας από τους κατοίκους (pics)

Απίστευτη καταστροφή - «Απειλούν» ακόμη και τους κατοίκους οι κάμπιες στο Ρέθυμνο

Κάμπιες έχουν «καταλάβει» χωριό στο Ρέθυμνο, με τους κατοίκους να μην μπορούν να τις αντιμετωπίσουν και να ζητούν βοήθεια.

 

Με κάμπιες γέμισε ένα χωριό στο Ρέθυμνο, κάνοντας τους κατοίκους να μην μπορούν να τις αντιμετωπίσουν και να ζητούν τη βοήθεια της πολιτείας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, μία απίστευτη οικολογική καταστροφή εξελίσσεται την τελευταία τριετία στους Κούμους Ρεθύμνου, στην Κρήτη, καθώς κάμπιες έχουν θέσει σε «πολιορκία» το δάσος του χωριού, καταστρέφοντας αιωνόβια δέντρα, τα οποία μεταμορφώνονται σε νεκρή φύση.

Παράλληλα το μαύρο αυτό έντομο, πριν μεταμορφωθεί σε πεταλούδα, συνιστά κίνδυνο και για τα ζώα της περιοχής καθώς εξαφανίζει τον καρπό από τα δέντρα που αποτελεί τροφή για πρόβατα, με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους.

Η κατάσταση με τις κάμπιες στο Ρέθυμνο φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου. Από τον περασμένο Απρίλιο, όμως, η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου, καθώς πέρα από τους δρύες και τα πρινάρια, οι κάμπιες «επιτέθηκαν» σε ελαιόδεντρα, αλλά ακόμα και στα ζώα των κατοίκων, και συνεχίζοντας την καταστροφική τους πορεία φτάνουν στις αυλές των σπιτιών, απειλώντας και τη δημόσια υγεία.

 

Εκατομμύρια κάμπιες οι οποίες πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα όταν πλέον εξαφανίσουν κάθε ίχνος φυλλώματος, πέφτουν στη γη σχηματίζοντας «μαύρο χαλί». Το πρόβλημα, λένε οι κάτοικοι, είναι γνωστό στις υπηρεσίες, οι οποίες δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

 

Οι κάμπιες απειλούν όμως και τους κατοίκους καθώς όσα μέτρα και να πάρουν πάντα ορισμένες θα προσγειωθούν πάνω τους, προκαλώντας αλλεργίες και τρόμο στα μικρά παιδί.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr