Καιρός: Έφτασε στην Εύβοια η κακοκαιρία – Ισχυρή βροχόπτωση τώρα στη Χαλκίδα (vid)
Καιρός

Καιρός: Έφτασε στην Εύβοια η κακοκαιρία – Ισχυρή βροχόπτωση τώρα στη Χαλκίδα (vid)

Η κακοκαιρία έφτασε από τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Εύβοια, με ισχυρές καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς.

Σε επιφυλακή ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας για την σφοδρή κακοκαιρία η οποία πλήττει την Εύβοια από χθες το βράδυ. Το επεισόδιο βροχόπτωσης βρίσκεται στην κατηγορία 3 σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι οποίοι αναμένουν ακόμη πιο έντονα φαινόμενα σήμερα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία έφτασε και στη Χαλκίδα καθώς πριν από λίγη ώρα ισχυρή βροχόπτωση βρίσκεται σε εξέλιξη στις γύρω περιοχές της πρωτεύουσας, όπως το Λευκαντί και η Λάμψακος.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς που κινούνται αυτή την ώρα στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς το οδόστρωμα είναι ολισθηρό και τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα τις επόμενες ώρες.

Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων με την Τροχαία να βρίσκεται στους δρόμους από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες στην Εύβοια

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη την Εύβοια σήμερα, με ισχυρές βροχές καταιγίδες και χιονοπτώσεις σχεδόν σε ολόκληρο το νησί.

Όπως αναφέρει η σελίδα προγνώσεις για την Εύβοια, ισχυρός καταιγιδοπυρηνας κινείται καρφί στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στην κεντρική Εύβοια. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται τις επόμενες ώρες, καθώς φαίνεται πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κάνουν την εμφανισή τους νωρίτερα.

Ο Τάσος Αρνιακός στη σημερινή του πρόγνωση αναφέρει ότι μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον νομό από τις 2 και μετά, και ιδιαίτερα στην Εύβοια στις 4 με 5 το μεσημέρι.

Δείτε LIVE την εξέλιξη των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Φαινομένων – Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες

Πέμπτη (26-01-2023)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία με εξασθένηση από το απόγευμα, από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ, από το απόγευμα στις Κυκλάδες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και από νωρίς το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω), στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω), στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω) και από νωρίς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω).

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr