Καιρός – Εύβοια: Προσοχή! Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός – Εύβοια: Προσοχή! Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Μίξη ζέστης, βροχών και αφρικανικής σκόνης μας επιφυλάσσει ο καιρός τo Σαββατοκύριακο.

Βροχερό θα είναι το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ενώ την Κυριακή των Βαΐων 25/04 το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Σήμερα, Σάββατο 24/04 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και στα νότια. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες. Τα φαινόμενα στα κεντρικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα.

Την Κυριακή των Βαΐων 25/04, σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και γρήγορα θα εξασθενήσουν, ενώ έως το βράδυ θα έχουν σταματήσει. Στη Βόρεια Κρήτη οι βροχές πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονες. Το αθροιστικό ύψος βροχόπτωσης για το Σαββατοκύριακο 24/04 – 25/04, παρουσιάζεται στο Χάρτη 1, ο οποίος ακολουθεί.

Παράλληλα, ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι το Σάββατο 24/04 στα νότια πελάγη, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η μέγιστη έντασή τους αναμένεται την Κυριακή των Βαΐων 25/04, όπου στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 6-7 μποφόρ. Στο Χάρτη 2, παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις και η διεύθυνσή τους για την Κυριακή των Βαΐων 25/04.

Ο καιρός σήμερα

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ με βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και βόρεια χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το απόγευμα, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, αργά το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην Εύβοια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5, στα νότια 6 με 8 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια βαθμιαία έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr