Καιρός Καταιγίδες-Ποιες περιοχές θα πλήξουν τις προσεχείς ώρες [χάρτες]-Εύβοια-Νέες εικόνες από τις ζημιές στο Δήλησο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός Καταιγίδες-Ποιες περιοχές θα πλήξουν τις προσεχείς ώρες [χάρτες]-Εύβοια-Νέες εικόνες από τις ζημιές στο Δήλησο

Το μέτωπο των καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 13/10, κινήθηκε ανατολικά δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα, όπως διακρίνεται στον ένθετο πίνακα του Σχήματος 1. Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί, απεικονίζεται το μέτωπο των καταιγίδων στις 08:00, το οποίο διασχίζει το Αιγαίο, ενώ με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται οι περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες.

Σχήμα 1. Δορυφορική εικόνα το πρωί της Τρίτης 13/10, στην οποία απεικονίζεται το μέτωπο των καταιγίδων να διασχίζει το Αιγαίο. Με κίτρινους αστερίσκους επισημαίνονται οι θέσεις των κεραυνών.       

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης 13/10 και στην περιοχή της Αττικής, με σημαντικά ύψη να εκδηλώνονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα του νομού. Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr (Σχήμα 2), τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 mm και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 mm.

Σχήμα 2. Χάρτης ημερήσιου ύψους βροχής έως τις 08:20 το πρωί της Τρίτης 13/10, για την περιοχή της Αττικής, όπως καταγράφτηκε από το δίκτυο σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.        

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Μeteo.gr, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη (Χάρτης 3), ενώ με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση.

Σχήμα 3. Εκτιμώμενα ύψη βροχής για το διάστημα 09:00 – 12:00 της Τρίτης 13/10, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.
Τα ξημερώματα ωστόσο η κακοκαιρία σάρωσε τη Νότια Εύβοια προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, σκεπές, ξεριζώθηκαν δέντρα που καταπλάκωσαν αυτοκίνητα ενώ έπεσαν κολώνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν τα συνεργεία του δήμου Καρύστου για την αποκατάσταση των ζημιών.

Νέες αποκλειστικές εικόνες

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr